субота, 27 лютого 2016 14:05

Експерт розповів про наслідки від звільнення Шокіна

Експерт розповів про наслідки від звільнення Шокіна

Нинішній генпрокурор Віктор Шокін не здатен до організаційної роботи й не керує апаратом. Ці функції поклав на своїх старших помічників. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Володимир Бойко, екс-голова Консультативної Ради при Генпрокуратурі.

"Генеральна прокуратура виглядає як один із департаментів Адміністрації президента. Хто б її не очолював — нічого суттєво не зміниться. Нинішній генпрокурор Віктор Шокін не здатен до організаційної роботи й не керує апаратом. Ці функції поклав на своїх старших помічників. Суспільство не усвідомлює - треба обговорювати не кандидатури ймовірних генеральних прокурорів. А функції, які мають виконувати органи прокуратури", - сказав експерт.

Він зауважив, що розчарований намаганням нових заступників генпрокурора реформувати відомство.

"Надії на реформаторів-"заробітчан" згасли. Давид Сакварелідзе, якого "сватають" в генпрокурори, не має належної освіти. Не обізнаний з нашими законами, має подвійне громадянство й не володіє державною мовою. Рік тому публічно пообіцяв - якщо до 16 лютого 2016-го докорінно не реформує прокуратуру - піде з посади. Рік минув. Два мільйони доларів від Сполучених Штатів витрачені. З цієї суми 200 тисяч доларів витратили на розробку тестових завдань для співробітників оновленої прокуратури. Торік 15 грудня оголосили про успішне завершення реформування. Але наслідків так і немає", - розповів Бойко.

Він наголосив, що новим генпрокурором має бути людина, здатна організовувати роботу великого колективу юристів.

"Зараз ефективно працює лише вертикаль військової прокуратури", - додав експерт.

Нагадаємо, У Верховній Раді зареєстровано проект постанови президента Петра Порошенка про надання згоди на звільнення генпрокурора Віктора Шокіна.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про наслідки від звільнення Шокіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути