понеділок, 27 травня 2013 12:25

Експерт пророкує бійки під час розгляду приватизації ГТС

Експерт пророкує бійки під час розгляду приватизації ГТС
Володимир Фесенко Фото: zakarpattya.net.ua

На зустрічі президентів України та Росії не обговорювалося щось принципово нове.  Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Ми не знаємо деталей та умов, які могли обговорюватися. Але теми абсолютно відомі. Це була робоча зустріч для узгодження домовленостей, які можуть бути підписані та оголошені у Астані. Тема номер один — Україна хоче отримати статус спостерігача у Митному Союзі. Просто так Росія б на це не пішла. Путін хотів додаткових гарантій та поступок з боку України. Яких — це питання. Чи домовилися про статус спостерігача — будемо знати у Астані", - наголосив він.

За словами експерта, друга тема на зустрічі Януковича та Путіна була традиційна - газове питання. "Компромісу тут давно немає. Сторони декілька років продовжують переговори в його пошуках. Тут йдеться як про ціну на газ, так і про газотранспортну системи. Про двосторонній консорціум ніби то майже домовилися наприкінці минулого року. Але зірвалося. Переговори продовжуються. Напередодні візиту з'явився витік інформації про те, що наче б то є домовленість про розподіл труби. Але, думаю, остаточного рішення ще немає. Можливо, російська сторона чекає юридичного забезпечення — зміни в українському законодавстві", - зауважив Фесенко.

Політолог нагадав, що комуністи заявили про не підтримку законопроекту про приватизацію ГТС. "Без комуністів голоси знайти буде важко. Але публічна заява одного із керівників фракції КПУ не означає, що їхня позиція незмінна. Як свідчить практика, комуністи можуть дати певну кількість голосів. А далі вже питання — вистачить їх чи ні, бо стійкої парламентської більшості немає. Крім того, коли питання буде розглядатися, опозиція його блокуватиме, показуватиме, що вона бореться за трубу і не хоче здавати її росіянам. Можливо, будуть бійки. Тому вирішити це питання буде дуже не просто", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пророкує бійки під час розгляду приватизації ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути