понеділок, 07 листопада 2011 18:50

Експерт: "Призначення Могильова - це не звільнення і не висилка"

Експерт: "Призначення Могильова - це не звільнення і не висилка"

Керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що призначення Анатолія Могильова головою Ради міністрів Криму свідчить про бажання президента зберегти контроль над ситуацією в автономії.

"Це не звільнення і не висилка Могильова, а кадрова ротація, - зазначив політолог. - У Януковича дефіцит кадрів - урядових топ-менеджерів, яким він може довіряти. Тому місце прем'єра Криму було кілька місяців вакантним. Потрібна була жорстка, як покійний Василь Джарти, людина, яка б зберегла вплив донецьких у автономії. Могильов належить до тих людей, які входять у коло довірених президента".

Призначення Віталія Захарченка міністром внутрішніх справ закономірне, переконаний Фесенко.

"Чутки про призначення Захарченка на цю посаду уже ходили коридорами влади. Це означає, що посилюється роль групи, наближеної до родини президента. МВС нині - головна силова структура. Тому Януковичу важливо, щоб цим міністерством керував свій. Це нова тенденція у кадровій політиці президента - він призначає на ключові пости не представників конкуруючих кланів Партії регіонів, а відданих йому особисто людей", - підсумував Фесенко.

Анатолій Могильов керував МВС з 11 березня 2010 року. Віталій Захарченко був призначений головою Державної податкової служби 25 грудня 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: "Призначення Могильова - це не звільнення і не висилка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути