вівторок, 10 вересня 2013 20:30

Експерт пояснив, чого "ударівці" та "свободівці" частіше звертаються із депутатськими запитами

Експерт пояснив, чого "ударівці" та "свободівці" частіше звертаються із депутатськими запитами
Фото: horoshienovosti.com.ua

Пасивність народних депутатів 7 скликання стосовно депутатських запитів пов'язана із початком роботи нового складу парламенту. Оскільки депутати отримують гроші за це, через місяць кількість запитів значно збільшиться.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Погребинський.

"Те, що більше третини нардепів 7 скликання не зробили жодного депутатського запиту пов'язано із початком роботи нового складу парламенту. Справа в тому, що запити — це додаткова зарплата депутатів. З часом це буде виправлено", - наголосив він.

Окрім того, він додав, що "через декілька місяців там вже буде не третина, а дві третини".

Коментуючи те, що кожен депутат від фракції "Свобода" та УДАР звертався з депутатськими запитами, він зауважив, що "це свідчить про те, що у них просто гірше поставлено додаткове фінансування життя. Тому вони шустріше домовляються про ці запити".

Напомним, аналитик мониторинговой аналитической группы "Цифра" Тарас Фитьо сообщил, что все депутаты парламентская фракций "Свобода" и "УДАР" употребляют в своей работе метод Депутатский запросов.

Однако, по словам аналитика, 167 народных депутатов на период 1 и 2 сессии 7 созыв верховной рады Вообще не использовал этот метод в своей работе. 136 народных депутатов из фракции Партии регионов ни разу не обращались с Депутатский запросами, 18 - из фракции "Батькивщина", 9 внефракционных и 4 из КПУ.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чого "ударівці" та "свободівці" частіше звертаються із депутатськими запитами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути