середа, 11 вересня 2013 08:40

"Регіоналам" не радять переформатовувати Раду

"Регіоналам" не радять переформатовувати Раду
Фото: kommersant.ua

Політолог Кость Бондаренко переконаний, що народним депутатам не варто знижувати мінімальний поріг для формування парламентської фракції, оскільки в цьому немає необхідності.

Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

"Для того, щоб знизити мінімальний поріг для формування парламентської фракції, треба внести до закону про Регламент ВР, і тому я думаю, що бажання може бути бажанням, а треба дивитися на реальні речі", - наголосив політолог.

Водночас, він підкреслив, що "ініціатива, звичайно можлива, але я не бачу до чого вона". "Щоб створити ще одну фракцію? Можливо, але простіше вивести ще декілька чоловік із опозиційних фракцій, які невдоволені лідерами фракцій. А потім на базі них створювати фракцію, яка би відповідала всім законам про Регламент", - зауважив Бондаренко.

"Якщо буде реалізована ця ініціатива, то фракціям буде домовлятися легше, аніж ж кожним депутатом по одинці. Гурт — це завжди дешевше, аніж вроздріб. Але чи потрібно йти саме таким шляхом — не відомо. Варто зважати на всі моменти", - резюмував він.

Нагадаємо, у Партії регіонів почали підготовку до переформатування Верховної Ради. За джерелами "Комерсант-Україна", "регіонали" вирішили знизити з 32 до 15 осіб мінімальний поріг, необхідний для формування депутатської групи з правами фракції. Законопроект про зниження порогу для формування груп буде зареєстрований у Раді наступного пленарного тижня з 16 по 20 вересня.

Законопроект про зниження порогу для формування груп має підступ з боку Партії регіонів. Таку думку висловив народний депутата, член фракції "УДАР" Ярослав Гінка. "Досить дискусійне питання стосовно утворення груп з числа 15 осіб. Якщо ми говоримо про європейські принципи, про демократичні процеси в парламенті, звичайно, що супер - ми маємо дати можливість всім парламентаріям. Але є одне "але". Хто пропонує ці зміни і хто вносить законопроект. Вносить Партія регіонів. І, наскільки я розумію, ця дискусія у них відбулася під час зустрічі з президентом, коли він збирав їх у "Зоряному". І після цього Чечетов вже побіг говорит про переформатування Ради. Чи не має в тому "подвоху"? Я вважаю, що є", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналам" не радять переформатовувати Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути