четвер, 21 січня 2016 14:38

Експерт порадив, як витягувати мільярди Януковича

Експерт порадив, як витягувати мільярди Януковича
Getty Images

Для повернення арештованих мільярдів режиму екс-президента Віктора Януковича треба залучати міжнародних юристів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Повертати треба опираючись на міжнародні інституції. У першу чергу, швейцарські, американські. І щоб це здійснити, все-таки укласти контракти з якоюсь із авторитетних юридичних компаній. У світі є багато прикладів позитивних рішень. Починаючи від коштів військових злочинців колишньої Югославії і завершуючи коштами наркокартелів", - порадив експерт.

За словами політолога, потрібен серйозний юридичний супровід. "Це якраз той випадок, коли війну виграють адвокати, правники, а не поліцейські", - сказав він.

"Але є одна проблема, яка насторожує. Бізнеси людей, які активно сприяли контрреволюції, фінансували поїздки "тітушок" на Майдан, продовжують функціонувати далі. Ті самі бізнеси Клюєвих. Вони ж не всі арештовані. Всі бізнеси родини Януковичів арештовані? Ні. Тому у цій ситуації краще здійснити по максимуму арешти майна відповідальних за організацію контрреволюцій. А потім вже апелювати до міжнародних структур. Якщо ми всередині нічого не зробимо, то це рано чи пізно завершиться крахом", - зауважив Цибулько.

Також політолог додав: суспільство досі чекає на "конкретні вироки по конкретних особах".

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав прокуратуру прискорити конфіскацію арештованих 1,5 мільярдів доларів режиму Януковича, оскільки це частина бюджету країни.

Зараз ви читаєте новину «Експерт порадив, як витягувати мільярди Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути