пʼятниця, 25 січня 2013 01:33

Експерт порадив опозиції вийти з "Facebook" та зайнятися польовою роботою

Експерт порадив опозиції вийти з "Facebook" та зайнятися польовою роботою
Сергій Таран Фото: ru.golos.ua

Опозиції слід перенести свій центр ухвалення рішення з парламенту до громадян. Так вважає голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран. Про це він сказав на прес-конференції.

"Якщо говорити про стратегічну перспективу, про 2015 рік, то треба розуміти, що основні рішення в країні будуть вирішуватися не у парламенті, а поза парламентом. Для влади центром ухвали рішення – є Адміністрація президента, або сім'я президента. Це те, де ухвалюються рішення для влади. Вони зараз не ухвалюються у середовищі Партії регіонів і тим більше не ухвалюються у середовищі фракції ПР. Відтак для влади центр прийняття рішення знаходиться поза парламентом. Для опозиції так само центр ухвалення рішення має бути поза парламентом. Рішення має ухвалюватися у спілкуванні з громадянами", - сказав експерт.

Він пояснив, від чого залежатиме успіх опозиції.

"Успіх буде залежати від того, наскільки опозиція зуміє налагодити прямий контакт з громадянами за межами парламенту: у робітничих колективах, серед незалежних профспілок, у студентстві, серед регіональних структур, які мають значення у своїх регіонах. От якщо опозиція зуміє достукатися до 2015 року до цих громадян, тоді опозицію може чекати успіх. Якщо опозиція обмежиться лише парламентською роботою, то вона буде гарною телевізійною опозицію, яка буде говорити дієві гарні меседжи до громадян, але до реальних втілень цих меседжів ніколи не дійде. Більше того, ми чудово маємо розуміти, влада зараз перейшла всі рубікони. До 2015 року я думаю, що будуть не лише ті перерозподіли власності, не лише ті сумнівні дії, які відбулися досі з боку влади. Буде ще багато чого. Це означає, у 2015 році у Януковича буде два вибори – або він залишиться вічним президентом, або у нього все заберуть і він опиниться у тюрмі. Тому що по великому рахунку будь-який президент, який буде після Януковича, він для свого політичного іміджу перше, що зробить, це покаже, що все, що відбувалося досі, було неправильним. І так доля президентських 2015 року виборів буде вирішуватися не лише у офіційних інституціях, які покликані забезпечувати прозорість виборчого процесу", - зазначив Таран.

Він порадив опозиції вийти з "Facebook" та достукатися до громадян.

"Для опозиції критично важливо вийти за межі парламенту, вийти за межі "Facebook", достукатись до громадян, які зараз байдужі до політичних процесів, тому що масовість багато що буде значити. Успіх опозиції буде залежити насамперед від того, наскільки опозиція зуміє зайнятися польовою роботою, тією роботою, якою практично всі депутати не люблять займатися. Тому що всі партії дуже гарно займаються польовою роботою під час виборів, а у парламентський період про громадян забувають. Ось це дуже буде великою помилкою, якщо опозиція зупиниться на парламентській роботі", - додав Таран.

Зараз ви читаєте новину «Експерт порадив опозиції вийти з "Facebook" та зайнятися польовою роботою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути