субота, 28 листопада 2015 10:06

Олігархам невигідні дострокові парламентські вибори

Олігархам невигідні дострокові парламентські вибори
zbruc.eu

Жодному олігархічному середовищу дострокові парламентські вибори зараз не потрібні. Про це у коментарі Gazeta.ua cказав політолог Володимир Цибулько.

"Олігархічному середовищу це не по кишені. Поки гра з невідомим майбутнім буде продовжуватися, доти виборів не буде. Наступні вибори вже мають відбутися за новою системою. Поки що незрозуміло, на які терміни обралися місцеві ради. Якщо до 2017 року, то ризикувати і бавитися в такі виборчі сценарії із невідомою більшістю навряд чи хтось ризикне. Хіба настрої в суспільстві будуть настільки ворожі щодо влади в цілому, а опоненти будуть впевнені у відставці прем'єра. Тоді може виникнути новий сценарій", - зазначив він.

За його словами, без згоди найбільшої фракції - "Блоку Петра Порошенка" і президента це навряд чи вдасться.

"Тому в найближчий рік не варто чекати дострокових парламентських виборів. Цей час народні депутати присвятять внесенням змін до Конституції. На порядку денному — децентралізація. Щось треба робити із суддівською системою, має бути завершена реформа прокуратури. Плюс з 1 січня встановлюється Зона вільної торгівлі з ЄС. Це величезний пакет викликів і можливостей, які відкриваються ", - наголосив Цибулько.

Нагадаємо, сьогодні минає рік роботи Верховної Ради, яку обрали на дострокових парламентських виборах.

Зараз ви читаєте новину «Олігархам невигідні дострокові парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути