четвер, 05 січня 2017 14:02

Експерт пояснив, що може стати на заваді безвізу

Експерт пояснив, що може стати на заваді безвізу
УНІАН

Другу хвилю е-декларування спробують завалити. Про це Gazeta.ua сказав керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

"Вся політична еліта країни зацікавлена, щоб процес не рухався. Більшість живе не за статками, для них перевірка є загрозою. І керівництво НАЗК допомагає в цьому", - розповів він.

Агентство не перевірило ще жодну декларацію, сказав експерт.

"Наступна хвиля не менш важлива, бо другу декларацію звірятимуть із першою. Але НАЗК досі не затвердило порядок перевірки. Водночас, якщо на тисячі доларів виписують собі премії. Чи хтось сяде, залежить від того, як швидко змусимо їх працювати", - заявив Шабунін.

НАЗК відмовилось від програмного забезпечення ПРООН, яким могли б перевіряти дані автоматично, зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гонтарева задекларувала нові мільйони

"Спробують завалити процес. Держпідприємство УСС (надає послуги захищеного доступу до інтернету та впроваджує електронний документообіг. - Gazeta.ua) повідомило, що реєстр може не витримати 2,5 мільйона декларацій. Попри те, що НАЗК відмовилось від хорошого софту. Друга хвиля може взагалі не пройти. Тоді не отримаємо безвізовий режим ніколи", - резюмував Шабунін.

З 1 січня 2017 року в Україні стартувала друга хвиля електронного декларування. Вона триватиме 3 місяці. Декларації мають подати директори державних підприємств, керівники державних установ, комунальних підприємств, управлінь освіти обласних, Київської міської, районних державних адміністрацій, навчальних і медичних закладів державної і комунальної форм власності.
Під другу хвилю потраплять і ті, хто вже заповнював декларації за 2015 рік, зокрема президент, голова Верховної Ради, прем'єр і міністри, народні депутати, судді.
Від обов'язкового е-декларування звільнені пересічні лікарі і вчителі.
Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, що може стати на заваді безвізу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути