четвер, 03 липня 2014 21:51

Експерт назвав призначення Гелетея неприпустимою помилкою Порошенка

Експерт назвав призначення Гелетея неприпустимою помилкою Порошенка
Володимир Бондаренко Фото: segodnya.ua

Керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко вважає, що в умовах війни міністром оборони має бути кадровий військовий. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Президент вирішив змінити міністра оборони через те, що не було очевидних успіхів у антитерористичній операції на Сході, - зазначає фахівець. - Крім того, у Генштабі та керівництві АТО виявилися зрадники. До того ж Михайла Коваля призначав не він, тому природне бажання поставити свого кандидата, аби нести відповідальність за цю ділянку роботи".

Однак призначення на цю посаду Валерія Гелетея є помилкою президента, вважає політолог.

"Порошенко вирішив зробити міністром оборони колишнього міліціонера, - каже експерт. - І це в період війни. Від такого призначення у багатьох волосся дибки стало. Гелетей нічим примітним у житті не відзначився. За президента Віктора Ющенка очолював Управління державної охорони, отримав генеральське звання. Має неоднозначну репутацію. Йому приписують кришування кримінальних авторитетів у столиці, фабрикацію справи проти Олександра Зінченка, звинувачення Юрія Луценка в розголошенні державної таємниці тощо. Відомий також його скандал з екс-міністром МНС Нестором Шуфричем, який ледве не закінчився мордобоєм. Шуфрич запевняв, що Гелетей за гроші передавав йому оперативну інформацію".

На думку політолога, в умовах фактичної війни міністром оборони має бути лише професійний військовий.

"Звичайно, у скандинавських країнах міністрами оборони бувають навіть жінки, - зауважує фахівець. - Але ж то в мирний час. Однак призначати на цю посаду в умовах фактичної війни непрофесіонала — це неприпустима помилка президента".

Інші новопризначення глави держави зрозумілі і логічні, зауважує експерт.

"Першим заступником глави Адміністрації президента став власник торгової марки "Наша ряба" Юрій Косюк. Він координуватиме роботу силового блоку. Порошенко знає його як успішного бізнесмена і менеджера. Очевидно такий фахівець президенту потрібен на цій посаді для налагодження матеріального забезпечення армії. Також досвідчений професіоналом є новий начальник Генштабу Віктор Муженко. Він кадровий військовий, Збройним силам віддав усе своє свідоме життя. Ці призначення більш зрозумілі і логічні", - підсумовує Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав призначення Гелетея неприпустимою помилкою Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути