неділя, 11 липня 2010 13:41

Експерт натякнув, що Тігіпко за крок до відставки

Експерт натякнув, що Тігіпко за крок до відставки

Віце-прем"єра з економічних питань Сергія Тігіпка не виженуть з уряду, бо він виконує важливу функцію переговірника і наживки для МВФ.

Про це сказав політолог Віктор Небоженко у коментарі Gazeta.ua.

"З"ясування стосунків з Тігіпком у Азарова і Партії регіонів почнеться лише після того, як буде підписаний договір з МВФ і Фонд видасть гроші Україні", - сказав Небоженко, додавши, що для влади Тігіпко "у Кабміні необхідніший і безпечніший, ніж "на волі".

Формальною причиною відставки, на думку експерта стане "провальний податковий кодекс".

"На нього можуть повісити й невдалий бюджетний кодекс, й невдалий податковий кодекс", - пояснив політолог.

Експерт зазначив, що Тігіпко зараз знаходиться у складній ситуації.

"Він прекрасно зрозумів, що до нового року ніякі реформи не розпочинатимуться. І тому він намагається дистанціюватися від економічної політики Азарова. Але я думаю, що це лише суто політичний маневр і насправді він не збирається йти з уряду. Бо знає, що без нього Азарову буде дуже складно випросити гроші у МВФ", - пояснив Небоженко.

За його словами, уряд Азарова сьогодні зазнає страшної поразки.

"За всіма законами добре організованого уряду, вони повинні були спочатку прийняти податковий кодекс, на основі якого зробити свої бюджетні розрахунки. Проте вони були змушені прийняти бюджетний кодекс. Це означає, що податковий вже точно не працюватиме", - сказав Небоженко.

Нагадаємо, що останнім часом віце-прем"єр з економічних питань Тігіпко відкрито критикує дії уряду. 9 липня у прямому ефірі одного з українських телеканалів застпник голови партії "Сильна Україна" Олександра Кужель заявила, що чиновник може піти у відставку, якщо влада не буде зацікавлена у проведені реформ.

Нагадаємо також, що уряд досяг з МВФ попередньої домовленості про кредит. А Рада ухвалила один з законів, які вимагав Фонд.

Зараз ви читаєте новину «Експерт натякнув, що Тігіпко за крок до відставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути