вівторок, 24 травня 2011 16:58

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Експерт: Головна задача влади - не арешт Тимошенко

Експерт: Головна задача влади - не арешт Тимошенко

Арешт колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не є головною задачею для нинішньої влади. Основна її мета - це зробити судимість лідеру "Батьківщини", аби де-юре усунути опозиціонерку від найближчих виборів в Україні.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран.

Зокрема, за його словами, стратегія влади буде працювати на те, щоб Тимошенко провести крізь суд і зробити їй судимість.

"І таким чином вона де-юре не зможе брати участь у виборчій кампанії, як 2012 року, так і на наступних президентських виборах. По дорозі до цієї мети Тимошенко будуть затримувати, можливо, навіть заарештовувати і згодом відпускати. Але не це головна задача влади", - зазначив Таран.

На його думку, влада розуміє, що де-факто Тимошенко виключити з політики неможливо, тому вони будуть її виключати де-юре.

"Стратегічно це закінчиться тим, що фактичний рейтинг Тимошенко буде зростати, і з часом люди забудуть її прорахунки на посту прем'єр-міністра та її сварки з Ющенком. Українці будуть її асоціювати з борцем проти режиму. От наприклад, хтось у Росії пам'ятає, що Ходорковський - олігарх? Та ніхто не пам'ятає. Усі його вже знають як головного ворога Путіна. І якби його зараз відпустили з в'язниці, то він був би основним конкурентом Путіна на будь-яких виборах", - підкреслив Таран.

Він висловив упевненість, що аналогічна ситуація виходить і з лідером "Батьківщини".

"Тимошенко вже проходила через такий шлях. Коли вона була звичайним лідером "Батьківщини" за часів Кучми, її посадили до Лук'янівської в'язниці. Вона туди пішла як перспективний політик, а вийшла звідти як важковаговик. До того люди її пам'ятали як соратницю Лазаренка, а вийшла вона звідти вже як борець проти режиму Кучми", - нагадав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Головна задача влади - не арешт Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути