понеділок, 28 грудня 2015 11:46

Екс-нардеп розповів, чому влада активно взялася за Корбана

Екс-нардеп розповів, чому влада активно взялася за Корбана
Фото: Соцмережі

Судовий процес над дніпропетровським бізнесменом Геннадієм Корбаном активізувався, бо в нього з'явився шанс отримати депутатську недоторканність. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Процес над Корбаном затягують до дати наступних виборів у колишньому окрузі Філатова, з якого зняли депутатські повноваження. Є велика ймовірність, що через цей округ у Дніпропетровську Корбан прорветься у Верховну Раду і отримає недоторканність. Тобто є загроза, що він уникне відповідальності і сформує у парламенті так звану групу Приват. Це дозволить йому розвалити роботу Ради .

Тому слідству зараз вкрай необхідно встановити факти симуляції у справі Корбана, конкретні злочини. Це вплине на його результат на цих виборах", - вважає Чорновіл.

На його думку, слідство могло б задовольнитися рішенням про домашній арешт. Але виникли побоювання, що Корбан може втекти з країни.

"У нього час від часу відключається електронний браслет. Міліція на це реагує неохоче. Тому в СБУ та ГПУ не виключають, що Корбан може втекти з країни. Крім того, з'явилися докази, що хвороби Корбана сфальсифіковані. А клініка (центр сімейної медицини у Дніпропетровську - ред.), де він обстежувався і нібито лікувався належить його батькові. Також є факти жорсткого тиску на свідків. Зокрема, адвокати Корбана погрожують і тиснуть на лікарів, свідків та їх сім'ї", - розповів екс-нардеп.

Чорновіл сумнівається, що Корбана посадять.

"Шанси, що Корбан сяде невисокі. Його адвокати вміють обходити будь який закон. Якщо влада хоче отримати результативний процес над Корбаном, має почати зі стрілочників. Наприклад, посадити два десятки людей, які брали участь у бійці в залі суду в неділю. Бо це є є прямий тиск на суд. За таке передбачено від 15 діб до 8 років вязниці", - сказав Чорновіл.

Нагадаємо, що в неділю засідання суду над Корбаном розпочалося о 9:30. І триває дотепер.

Корбана затримали 31 жовтня під час спецоперації. Він фігурує у справах за фактами захоплення заручників, створення та участі у злочинній організації, привласненні коштів в особливо великих розмірах та перешкоджанні діяльності виборчих комісій.

6 листопада Печерський районний суд Києва обрав лідеру "Укропу" запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 31 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Екс-нардеп розповів, чому влада активно взялася за Корбана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути