понеділок, 02 листопада 2015 14:48

Екс-нардеп розповів, хто стане наступним після Корбана

Екс-нардеп розповів, хто стане наступним після Корбана

Затримання Корбана може бути початком боротьби з корупцією. Так вважає екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Досі хапали "шісток" — Мосійчука, Сиротюка. І хоч Корбан не головний, проте є другою людиною (після Коломойського) у велетенській політичній системі, яка контролює низку партій", - сказав екс-нардеп у коментарі Gazeta.ua.

Він зауважив, що влада не зуміла вдало прокоментувати події у Дніпропетровську і програла в інформаційному полі.

"Випустила на ганок Генпрокуратури третіх осіб, які намагалися щось пояснити. Але це їм мало вдалося. Тепер, щоб інформаційно вирівняти ситуацію, вона повинна розпочати юридичні дії, бажано з арештами проти когось із серйозних осіб з "Опозиційного блоку" чи з колишніх "регіоналів". Події навколо Новинського на Погоджувальній раді означають, що незабаром можуть з'явитися матеріали про зняття з нього депутатської недоторканності", - вважає Чорновіл.

На його думку, маховик усунення політиків, які в негараздах з законом буде розкручуватися й надалі.

"Але суспільство повинно взятися за голову і не слухати ахінею про те, що Корбан політв'язень. Бо він типовий гангстер, пов'язаний зі зброєю, бандитизмом, викраденням людей. Його арешт означає, що можна очікувати висунення звинувачень політикам з вищої групи - Новинському, Тягнибоку, Ляшку. Можливо, ще комусь з "Опоблоку", - каже він.

Водночас Чорновіл сумнівається, що такі справи будуть доведені до кінця.

"На це впливає три фактори. Перше, політична воля, яка сьогодні потроху розкручується. Друге — спроможність і готовність слідства. Третє — суди, де будь-яка справа може бути зупинена. Нині там повне відчуття безкарності. Тому ймовірність того, що якісь великі справи дійдуть до обвинувачувальних вироків є сумнівною", - сказав він.

І додав: "Навіть, якщо справи не дійдуть до суду, таким людям буде важко повернутися у політичне життя. Політикум стане трохи чистішим".

Зараз ви читаєте новину «Екс-нардеп розповів, хто стане наступним після Корбана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути