вівторок, 16 липня 2013 16:24

Екс-начальник міліції каже, що на Львівщині повторення Врадіївського сценарію неможливе

Екс-начальник міліції каже, що на Львівщині повторення Врадіївського сценарію неможливе
Фото: portal.lviv.ua

Сьогодні у Львові журналісти та міліціонери у відставці обговорили основні наявні проблеми у правоохоронних органах і шляхи реформування міліції.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Генерал-лейтенант міліції у відставці, колишній начальник обласної міліції Львівщини Іван Мотринець, заявив, що найнеобхіднішим є підвищення рівня оперативності міліції і реакції ЗМІ.

"Для реформи потрібно дві речі: щоб люди відчували оперативність міліції, і щоб їй давали оцінку ЗМІ", - сказав Мотринець.

Колишній міліціонер впевнений, що на Львівщині події, схожі до тих, що у Врадіївці на Миколаївщині, неможливі, через те, що місцеві люди ближчі до Європи, 500 міліціонерів області пройшли атестацію, а також, добре працюють ЗМІ.

 

Також Мотринець зазначив, що не можна, щоби кожного року змінювали дільничні інспектори. Дільничий повинен знати кожного в районі, щоб у разі злочину вказати підозрюваних. За рік познайомитися з усіма неможлив.

"І не можна у 36 років працівника міліції відправляти у відставку. Немає кому вчити молодих, немає наставництва, досвід не передається. А хто сьогодні йде у міліцію? Уже роками випускники юрфаку туди не йдуть і не хочуть іти, на жаль," - додав Мотринець.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Екс-начальник міліції каже, що на Львівщині повторення Врадіївського сценарію неможливе ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути