субота, 14 квітня 2012 01:54

Єфремов незадоволений, що однопартійці не ходять в Раду, але нічого зробити не може

Єфремов незадоволений, що однопартійці не ходять в Раду, але нічого зробити не може
Олександр Єфремов запевнив, що "за сусіда" голосують і в інших країнах. Фото: donbass.ua

Лідеру фракції Партія регіонів Олександру Єфремову не подобається практика голосування чужими картками, але поки з цим, на його думку, зробити нічого не можна.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер".

"Я зі своїми колегами, які не приїжджають на роботу в парламент, регулярно розмовляю. Я їм задаю питання: "Чому ви так робите?". Я працюю в парламенті і я вважаю своїм обов'язком, що я повинен виконувати свої обов'язки. І за весь час роботи в парламенті я жодного разу не пропустив жодне пленарне засідання. Я весь час був присутній, особисто брав участь в засіданні", - запевнив "регіонал".

Він додав: "Взагалі-то це відсутність політичної культури в державі, якою було б вироблено протягом якоїсь кількості часу і дозволяло б вибудувати роботу в парламенті таким чином, як цього хоче суспільство. Я думаю, що дійсно, в результаті наступного парламентського голосування депутатський корпус зміниться".

У той же час, нардеп сказав, що його насторожує практика, що депутати-мажоритарники теж своєрідно ставляться до роботи в парламенті, тому що у них є ще свій округ, де вони повинні працювати.

"Тільки особиста совість контролює людину, або він знаходиться на своєму окрузі, або він поїхав кудись, або він працює в парламенті. Інших механізмів контролю на сьогодні, на жаль, немає", - підкреслив Єфремов.

Лідер фракції ПР вважає не правильним також голосування чужими картками, але запевнив, що подібна практика існує і в інших державах.

"Це неправильно. Але щоб покласти край такому голосуванню, необхідно змінювати систему голосування в парламенті", - додав він.

"Людина має голосувати самостійно. Як це здійснити? Як здійснити, щоб під час пленарного засідання людина не поїхала у відрядження, не захворіла, її не викликали на якусь нараду? Враховуючи те, що голоси розподіляються, як правило, з невеликою перевагою, то продумують якісь механізми", - підкреслив "регіонал".

У той же час, Єфремов похвалився, що останнім часом велика частина людей з ПР бере участь у голосуванні.

Зараз ви читаєте новину «Єфремов незадоволений, що однопартійці не ходять в Раду, але нічого зробити не може». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути