понеділок, 28 жовтня 2013 18:18

Джемілєв залишиться для кримських татар неформальним лідером — політолог

Джемілєв залишиться для кримських татар неформальним лідером — політолог
Мустафа Джемілєв. Фото golos.ua

Попри новообраного лідера Меджлісу попередник Мустафа Джемілєв певний час зберігатиме свій вплив на кримських татар та його руху. Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів політолог Михайло Басараб.

Він вважає, що новий керівник муситеме ще добре попрацювати, щоб здобути популярність Джемілєва. "Джемілєв був беззаперечним лідером. Людиною, чий авторитет не піддавався будь-яким сумнівам серед кримських татар. Зважаючи на його авторитет Джемілєв тривалий час ще зберігатиме свій неформальний вплив лідера. Можливо, колишній лідер Меджлісу буде суддею у випадках гострих дискусій у середовищі кримських татар. Він ставитиме остаточну крапку в розбіжностях, або конфліктах", - зауважив Басараб.

Експерт зазначив, що попри жорстку конкуренцію Ремзі Ільясов не вступатиме в публічні конфлікти з Рефатом Чубаровим. "Можливо, внутрішні дебати будуть активніші, ніж це було за Джемілєва. Попри жорсткішу конкуренцію сторони зберігатимуть узгоджену позицію з принципових питань. Кримські татари розуміють складність свого становища у Криму, адже їм протистоїть достатньо серйозний противник — російські спецслужби. Якщо почнуться міжусобиці, Федеральна служба безпеки цим неодмінно скористається. Тоді буде запущено механізм конфліктів і самознищення — створять цілу низку дрібних організацій кримських татар", - розповів політолог.

Михайло Басараб вважає, що попри заяви перед виборами опонент новообраного лідера Ремзі Ільясов надалі братиме активну участь у житті кримських татар. Він чекатиме свого наступного шансу. Нагадаємо, 27 жовтня обрали нового лідера Меджлісу. Ним став заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров. На цій посаді Чубаров пропрацював 22 роки. За нього проголосували 126 з 242 делегатів. На 12 голосів менше дали заступнику голови Меджлісу Ремзі Ільясову.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв залишиться для кримських татар неформальним лідером — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути