пʼятниця, 21 червня 2013 18:36

Джемілєв: визнання сина психічно здоровим вигідно владі

Джемілєв: визнання сина психічно здоровим вигідно владі
Мустафа Джемілєв Фото: politdengi.com.ua

Глава меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв ("Батьківщина") не згоден з думкою кримських медиків, які стверджують, що його син Хайсер, обвинувачений у вбивстві, на момент скоєння злочину був здоровий.

Як повідомляє "КоммерсантЪ-Украина", підозрюваний раніше страждав від психічного розладу і проходив лікування в Туреччині, тому 5 червня він був поміщений в Кримську республіканську клінічну психіатричну лікарню №1, щоб пройти судово-психіатричну експертизу. Фахівці клініки схиляються до того, що на момент скоєння злочину Хайсер Джемілєв був психічно здоровий.

"Зараз він у пригніченому стані, у нього серйозна депресія. Але колеги думають, що це пов'язано з перенесеним стресом в результаті трагедії, а не з хронічною патологією. Він так толком і не пояснив, що сталося в той день. Каже мало, неясно. Мовляв, рушниця була не заряджена, він з ним просто возився. Потім впадає в ступор, починає плакати", - розповів один із співробітників лікарні.

Мустафа Джемілєв не згоден з думкою лікарів.

"На момент скоєння злочину мій син не був здоровий хоча б тому, що він лікується вже п'ять років і приймає ліки. Діагноз сформульований як нервовий розлад. Те, що експертиза стверджує протилежне, мабуть, вигідно діючій владі Криму, - заявив Мустафа Джемільов. - Але цей висновок буде не останнім, ми домовилися запросити для незалежної експертизи іноземних лікарів. Це відбудеться після того, як ми отримаємо офіційний висновок кримських медиків".

У кримському ГУ МВС повідомили, що "з першого дня слідства в процес ніхто не втручається". Разом з тим, за даними міліції, Мустафа Джемілєв, який є господарем зброї, досі не дав дозволу на огляд кімнати, де воно зберігалося. Глава меджлісу не бачить сенсу в цих діях.

Нагадаємо, 27 травня Хайсер Джемілєв з вікна власного будинку в Бахчисараї з карабіна калібру 7,62 мм убив свого друга, 44-річного Февзі Едемова, який у цей момент підв'язував на городі помідори. Злочин попередньо кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство"; максимальне покарання - 15 років позбавлення волі).

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв: визнання сина психічно здоровим вигідно владі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути