пʼятниця, 28 лютого 2014 16:49

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Джемільов заявляє, що Росія оголосила Україні війну

Джемільов заявляє, що Росія оголосила Україні війну
Фото: zbroya.info

Командувач Чорноморським флотом Російської Федерації Олександр Вітко оголосив про початок війни з Україною. Таку інформацію озвучив народний депутат ("Батьківщина"), колишній голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов.

За його словами, півтора години тому в Севастополі "командувач Чорноморським флотом зібрав всіх генералів і сказав: "Ми починаємо війну з Україною".

Крім того, за інформацією депутата, вранці без всякого дозволу кордон України, намагаючись обійти пеленгатори, перетнули 4 вертольоти з Анапи. "Було припущення, що вони доставили втікача Януковича, який повинен був зробити якісь заяви, але це гіпотези або припущення", - зазначив він.

При цьому він підкреслив, що зараз Україна Росії нічим протистояти не може, і українці стоять на порозі дуже драматичних подій.

"Єдиний вихід тут, я думаю, щоб у нас були сили ввести надзвичайний стан, ввести наші війська і взяти під контроль всі державні установи", - сказав пан Джемільов.

Він попросив про це в.о. президента України, наділеного повноваженнями головнокомандувача Збройних сил, Олександра Турчинова. "Я зараз з Турчиновим говорив про те, що які у нас є військові частини, сили, все треба кинути в Крим. В інших частинах нам ніякої загрози поки немає, ввести НП і кинути під контроль. Але знову-таки є побоювання, що ми спровокуємо, що може у нас сил не вистачить", - констатував нардеп.

На його думку, Росія не піде на повномасштабну війну, але "країна має захищати свою гідність, елементарні права своїх громадян".

"Мені постійно телефонують і кажуть: якщо Україна не може щось зробити, дайте нам хоча б зброю", - розповів екс-глава Меджлісу кримськотатарського народу.

При цьому він зазначив, що кримським татарам немає сенсу стояти з автоматами і пістолетами проти "озброєної до зубів армії Росії" і це значить "пускати народ на смерть".

Як повідомлялося, Рада національної оборони і безпеки України розглядає введення надзвичайного стану в Криму.

Зараз ви читаєте новину «Джемільов заявляє, що Росія оголосила Україні війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути