понеділок, 21 вересня 2015 17:46

Джемілєв розповів, скільки триватиме блокада Криму

Джемілєв розповів, скільки триватиме блокада Криму

Блокада окупованого Криму може тривати як місяць, так і півроку. Про це в інтерв'ю DW заявив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв.

"Ми готові і на місяць, і на півроку. Крім транспортної блокади Криму, ми збираємося ще наполягати і на відключенні електропостачання Криму, на скасуванні угоди про постачання електроенергії в окупований Донбас і Крим між Україною і Росією", - заявив Джемілєв.

За його словами, той факт, що Росія постачає електроенергію на Донбас, а Україна у відповідь на це постачає у Крим, суперечить національним інтересам України.

Джемілєв також запевнив, що рішення про економічну блокаду Криму є рішенням Меджлісу.

"Наші люди, які залишилися на півострові, сказали нам, що готові терпіти без продуктів, готові сидіти в темряві. І так готові робити не тільки кримські татари, а й українці, і росіяни, які зберегли свої українські паспорти. Аби окупанти пішли, бо у них перспектив в Криму без України немає і не буде", - заявив нардеп.

Нагадаємо, що 20 вересня кримські татари почали товарну блокаду Криму з боку материкової України. Їх підтримують активісти "Правого сектора". Вони заблокували усі три пункти пропуску і не пропускають фури з продуктами.

Після анонсу акції так звана влада Криму заявила, що проти ініціаторів блокади півострова можуть порушити кримінальні справи за "зазіхання на територіальну цілісність Росії".

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв розповів, скільки триватиме блокада Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути