пʼятниця, 19 серпня 2016 14:52

Двері для повернення до нормандського формату все ще не закриті - політолог

Двері для повернення до нормандського формату все ще не закриті - політолог

Стратегія Росії очевидна - це відмова від прямого діалогу з Україною, і спроба вирішувати українське питання безпосередньо з Заходом. Водночас в україно-російських відносинах зростає роль неформальних переговірників.

Про це в ефірі "112 Україна" розповів політолог Денис Кірюхін.

Після провокацій у Криму Росія намагається представити ситуацію так, що це Україна відповідальна за зрив реалізації Мінських угод, за словами експерта.

"Є чіткий посил Заходу з боку Путіна - вирішите проблеми з Україною, тоді я з вами розмовлятиму. Це умова повернення до Нормандського формату. Але коли ми відмовляємося від формального діалогу, більше зважають на думку тих, хто вирішує питання неформально. Як-от Медведчук ", - вважає політолог.

Безпека на українському кордоні, за словами експерта, має дві складові.

"Це військово-технічна складова, до якої можна віднести візи, й політична - тобто діалог із сусідами й вирішення конфліктних ситуацій, що не дозволяють загострювати відносини й виходити на збройний конфлікт. Той факт, що зберігається якийсь мінімум базису - відмова розривати дипломатичні відносини, дає нам надію на повернення до Нормандського формату, адже навіть у нинішній ситуації двері до нормандського формату не закриті ", - зазначив Кирюхін.

Зараз ви читаєте новину «Двері для повернення до нормандського формату все ще не закриті - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути