четвер, 09 червня 2016 09:48

Друга Яреми прилаштували на керівну посаду в ГПУ

Друга Яреми прилаштували на керівну посаду в ГПУ
Віталій Ярема/УНІАН

Департамент інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення Генпрокуратури очолив Костянтин Моргун. Він входить до оточення екс-генпрокурора Віталія Яреми.

Про це пишуть "Наші гроші".

"Моргун Костянтин Іванович - начальник Департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення", - йдеться в рішенні ГПУ від 31 травня.

Два роки тому він фігурував у коорупційному скандалі. На той час очолював департамент ресурсного забезпечення Державної служби з надзвичайних ситуацій. Через скандал із керівниками ДСНС щодо закупівлі палива, звільнився. Пізніше з'ясувалося, що призначення головою ДСНС Сергія Бочковського лобіював тоді ще віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема.

Моргун разом із Геннадієм Ільїним зазначені контролерами благодійної організації "Закон і честь". Ільїн - бізнес-партнер родини Анатолія Даниленка, колишнього заступника генпрокурора Яреми. Спільно з дружиною Даниленка володіють торговим центром на Львівській площі, збудованим під приводом реконструкції фонтану. Син Геннадія Ільїна, Микита – прокурор Подільського району Києва.

Дружина Моргуна, Леся має частку у ТОВ "Лан-Переяслав", співвласником якого є брат Віталія Яреми – Олександр. У 2015 році директором фірми "Лан-Переяслав" став Сергій Гарбарук, засуджений за виведення з держвласності 74 га лісового фонду. Прокуратура довела вину Гарбарука і його виправдали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній генпрокурор Ярема гріється на пляжі в Дубаї - ЗМІ

Нагадаємо, скандального заступника генпрокурора Юрія Севрука звільнили з посади та призначили проректором в Академію прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Друга Яреми прилаштували на керівну посаду в ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути