четвер, 02 квітня 2015 07:50

Допит Симоненка в СБУ може закінчитися арештом - експерт

Допит Симоненка в СБУ може закінчитися арештом - експерт
Фото: vesti-ukr.com

Виклик лідера КПУ Петра Симоненка в СБУ та спроби заборони самої партії може виявитися піаром з боку влади. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Віктор Таран. Водночас він не виключає, що Симоненка можуть заарештувати через голосування в парламенті за закони 16 січня.

"За останні півроку це вже четверта атака на Комуністичну партію. Двічі її намагалися заборонити у судовому порядку. Третя спроба - це ініціатива Яценюка щодо заборони комуністичної і нацистської ідеології, четверта - нинішній виклик в СБУ.

Це може виявитися піаром тих, хто "атакуючи" КПУ, прагне повернути собі втрачені голоси і підтримку. Йдеться про дві партії влади, які зазнали електоральних втрат - "Народний фронт" та "Блок Порошенка". Зокрема, Яценюк ініціює "антикомуністичні" закони, а Порошенко перехоплює ініціативу і викликає лідера КПУ до суду", - каже експерт.

Водночас він вважає, що КПУ "переслідують" заслужено.

"Можливо, це й піар, але це є заслужено. Тому що Комуністична партія України завжди була п'ятою колоною, яка захищала інтереси Росії. І це нонсенс. Бо комуністи інших держав завжди відстоювали інтереси своїх країн, а не сусідніх. Крім того, КПУ в останній рік зайняла відверто антиукраїнську позицію. Це не лише вислови Симоненка чи його соратників. Це цілеспрямована позиція їхніх регіональних осередків у Луганській та Донецькій областях. Є підтверджені факти того, що представники їхній місцевих секретаріатів вступали в лави ЛНР та ДНР і допомагали захоплювати українські органи влади, воювали проти українців", - пояснив Таран.

Він також не виключив того, що на Симоненка може очікувати арешт.

"Спочатку мають бути висунені обвинувачення. Але якщо йому згадають голосування у парламенті і закони 16 січня, то потенційно ці виклики і допити можуть перерости в арешт", - зауважив експерт.

Нагадаємо, що СБУ викликає лідера КПУ Петра Симоненка на допит 2 квітня. Його звинувачують в антиукраїнських заявах та діяльності.

28 березня нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук повідомив, що очільника Компартії України Петра Симоненка на з'їзді КПРФ у Москві обрали до президії пленуму цієї партії і нагородили медаллю. Водночас у КПУ це спростовують.

Зараз ви читаєте новину «Допит Симоненка в СБУ може закінчитися арештом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути