вівторок, 28 серпня 2012 16:09

Допомога на дому і "каруселі": скандальний "регіонал" збирає собі електорат

Допомога на дому і "каруселі": скандальний "регіонал" збирає собі електорат
Активісти розкрили нову схему "задобрювання" кандидатом-"регіоналом" виборців. Фото: radiosvoboda.org

В одномандатному виборчому окрузі № 95 з центром в Ірпені розробляється нова схема "каруселі" для фальсифікації виборів на користь кандидата від Партії регіонів Петра Мельника.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив голова громадського об'єднання "Самозахист" Ігор Домбровський.

Зокрема, активіст розповів, що у місті діє створений Мельником громадський рух "Екологічна варта ХXI cтоліття" на чолі із депутатом Київської обласної ради Наталією Семко. Туди входять переважно молоді люди студентського віку.

На думку Домбровського, "Екологічна варта" створена для того, щоб показати, що нардеп-"регіонал" нібито займається зеленими питаннями. Водночас цей рух встиг засвітити себе ходінням по людських дворах й передвиборчою агітацією мешканців округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прописка під Києвом: "Регіонал" активно заселяє округ своїми виборцями

"Питають у людей, що їм потрібно. Наприклад, комусь треба земля. Вони, раз, і привезли її, розкидали. При цьому представники "варти" роблять перепис, записують особисті дані, номери телефонів мешканців і ставлять їм наприкінці одне просте питання: "Як ви ставитесь до Петра Володимировича (Мельника — ред.)?" - розповів голова "Самозахисту".

Домбровський уточнив, що так робиться для того, щоб сформувати списки "відданих" виборців, які будуть під час виборів на руках у певних людей на виборчих дільницях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко досі не добилась засудження хуліганської витівки Мельника

"Під ці списки можуть бути використані зайво надруковані бюлетені — так звані "каруселі". Заходить людина, яка є у цьому списку, на виборчу дільницю, має вже прихований заповнений бюлетень. Їй видають чистий екземпляр на руки. Зайшовши у кабінку для голосування, вона ховає чистий, виймає заповнений і кидає його в урну", - пояснив схему активіст.

Громадський діяч також припустив, що студенти, які голосуватимуть таким чином за кандидата-"регіонала", отримують певні преференції під час складання іспитів у податковому університеті, ректором якого є Петро Мельник.

Зараз ви читаєте новину «Допомога на дому і "каруселі": скандальний "регіонал" збирає собі електорат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути