середа, 25 липня 2012 19:31

Доній запропонував громадянам навчити своїх друзів української мови

Доній запропонував громадянам навчити своїх друзів української мови
Олесь Доній закликав поширювати українську культуру. Фото: ukrlife.org

Народний депутат Олесь Доній запропонував кожному навчити свого друга українській мові і наскрізно поширювати українську культуру. Таку пропозицію нардеп висловив під час заходу громадських організацій та діячів "Всеукраїнський мозковий штурм "Як я можу захистити Україну?".

"Потрібне єднання. Окрім того, що ми беремо участь у захисті від українофобії, яка є у владі, нації потрібні позитивні ідеї і позитивні програми. Інакше ми постійно змагаємося на своїй території. Вони наступають: кожне рішення або Табачника, або Верховної Ради — це наступ на українську культуру, а ми відбиваємося. Потрібно переходити у наступ", - наголосив він.

Доній висунув дві ідеї щодо того, як краще це робити: "Є дві коротких і конкретних пропозицій, вони дуже позитивні. Перша програма — це "навчи друга розмовляти українською". Вона містить позитив у самій назві. Ми якраз не показуємо нашому опоненту розкол країни, а "навчи друга". Слово "друг" - ключове, воно каже, що серед російськомовного населення у нас є друзі і ми хочемо підвищити їхній культурний рівень. Отже, чим більше людей вивчить українську мову в Україні — вони збільшать коло спілкування., вони читатимуть інші книжки, слухатимуть іншу музику — тим менше шансів у антинародної і антикультурної влади. Тобто, потрібно поширити знання української мови".

У цьому контексті, нардеп пропонує проводити безкоштовні курси української мови.

"Друга програма — це "Український народний університет". Ми вже спробували це, коли були під Українським домом акції, де щоденно відбувалися лектури. Бо перед тим, як вчити українську мову, краще показати всю глибину української культури. Тобто, будуть лекції з історії, літературознавства, мистецтвознавства. І погодилися найбільш провідні українські інтелектуали і погодилися не тільки одноразово прийти, а поїхати по всій Україні", - розповів він.

Доній підкреслив: "Потрібно поширювати українську культуру наскрізно. Це позитивна діяльність: чим більше буде вживання і використання української культури, тим менше шансів у цієї влади, бо вона антикультурна".

Зараз ви читаєте новину «Доній запропонував громадянам навчити своїх друзів української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути