вівторок, 10 грудня 2013 05:52

Донеччанин пожертвував столичному євромайдану усю свою пенсію
10

Фото: Фото та відео: Тетяна Заровна

В Краматорську, Маріуполі, а тепер ще й в Красноармійську (містах Донецької області) за минулі вихідні почали з'являтися власні невеличкі євромайдани.

У Маріуполі починаючи з суботи люди мітингували під гаслом: "Ми не раби". Попри те, що місцеві комунальники терміново приступили до ремонту площі Леніна, на яку подали заявку активісти.

На донецькому євромайдані люди продовжують збиратися двічі на добу. В неділю біля пам'ятника Шевченка впродовж дня мітингували близько 400 чоловік. Увечері в понеділок в Донецьку піднялася заметіль, оголосили штормове попередження, але на євромайдані зібралося близько ста чоловік.

Ті з них, хто встиг з'їздити в столицю, ділилися враженнями.

- Янукович хоче сісти за стіл переговорів, але розмови з чистого аркуша вже не вийде - ситуація докорінно змінилася - люди контролюють політиків і ведуть майдан. І нашим кандидатом на виборах буде той, кого вибере Євромайдан. Той, хто буде самим безстрашним та запропонує найкращу програму для України. Ми знаємо, за що стоїмо, і перемога буде за нами! - виступив донеччанин Сергій Фурманюк.

З Донецька в Київ 9 грудня відправилася чергова машина з продовольством. Матеріальну допомогу надають люди, які самі її потребують. Так, приміром, житель Донецька 76-річний Віктор Григорович Шевченко передав на потреби столичного євромайдану усю свою пенсію до копійки - 1500 гривен.

Напередодні увечері стався неприємний інцидент. Невідомі чоловіки фотографували найбільш активних протестуючих на мобільні телефони та висловлювали загрози.

- Один сфотографував номер моєї машини на телефон і пообіцяв, що знайде мене за місцем моєї адреси, щоб "поговорити за Європу". В цей час в мене в салоні знаходилися дружина та немовля, - розповів Gazeta.ua один з активістів.

Зараз ви читаєте новину «Донеччанин пожертвував столичному євромайдану усю свою пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути