середа, 07 грудня 2011 12:30

Донецький губернатор пропонував голодувальникам свій годинник, аби вони пішли додому

Донецький губернатор пропонував голодувальникам свій годинник, аби вони пішли додому

У Донецьку голодуючі чорнобильці вимагають, щоб депутатський корпус Донецької облради висловив ставлення до їхньої акції протесту і "до тих неподобств, які в столиці творять прем'єр Микола Азаров і віце-прем'єр Сергій Тігіпко"

Про це на зустрічі чорнобильців з головою Донецької обласної державної адміністрації Андрієм Шишацьким і головою Донецької обласної ради Андрієм Федоруком заявив комендант наметового містечка чорнобильців Володимир Деркач.

"Висловіть своє ставлення до того бардаку, який твориться в Києві, по відношенню до чорнобильців, дітей війни, афганців", - сказав він.

Також вони хочуть, щоб Донецька облрада провела позачергову сесію щодо подій 27 листопада, коли під час демонтажу намету голодувальників помер Геннадій Конопльов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кто был герой, стал дурак" - донецькі чорнобильці про ліквідацію аварії 1986-го

Голова Донецької облради закликав їх сісти за стіл переговорів. У відповідь чорнобильці заявили, що проблема у них одна, й іншого предмета для розмови немає.

Деркач сказав, що "Азаров створив напружену ситуацію в країні". Він згадав про протести чорнобильців у Львові та Києві.

"Тут, де Партія регіонів народилася, вона відповідає за ті вчинки, які роблять її лідери ось там, у Києві", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці з "бютівцями" вимагають відставки Януковича та розпуску ВР

Деркач припустив, що якби він попросив Шишацького зняти його годинник, то той би "дав йому в морду", тому що годинник - це власність губернатора.

"А пенсії - це моє", - сказав протестуючий чорнобилець.

У відповідь Шишацький пожартував, що готовий віддати свій годинник, якщо чорнобильці припинять голодовку. "Якби ви сказали, що ми всі звідси підемо, перестанемо голодувати, не будемо наражати людей на небезпеку ...", - висунув свої умови губернатор.

Нагадаємо, вчора, під час свого візиту в Донецьку область, Президент Віктор Янукович не зміг приїхати на зустріч з чорнобильцями в Донецьку. Замість нього з голодуючими зустрілися голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький та голова Донецької обласної ради Андрій Федорук.

 

Зараз ви читаєте новину «Донецький губернатор пропонував голодувальникам свій годинник, аби вони пішли додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути