вівторок, 25 лютого 2014 23:11

Донецький євромайдан підготував люстраційний перелік, просить звільнити губернатора

Донецький євромайдан підготував люстраційний перелік, просить звільнити губернатора

Донецькі евромайданівці підготували свій люстраційний список. Направили його у формі звернення голові Верховної ради України Олександру Турчинову. У зверненні йдеться: "За останні місяці в місті Донецьку відбулися мирні протести як прихильників євроінтеграції, так і прихильників самоусуванця Віктора Януковича.

Донецький Майдан із великим жалем констатує, що керівники та відповідальні особи місцевих органів влади та територіальних відділень центральних органів влади сприяли формуванню атмосфери страху, приниження та маніпуляцій образами ворога, що було формою психологічного тероризму з боку зазначених органів влади, крайніми точками чого стали протистояння 22, 25 січня та 23 лютого 2014 року. У зв`язку з цим, нагадуємо чинній владі про зобов'язання провести люстрацію чиновників, чия діяльність йшла у розріз із гарантованими Конституцією України правами і свободами громадян, і подаємо список осіб, які, на нашу думку, підлягають першочерговій люстрації в Донецькій області".

Євромайданівці зажадали усунути від посад 15 чиновників. Першим в цьому переліку назвали Андрія Шишацького, який, на їх думку, "не використав свої повноваження, передбачені Законом України "Про місцеві державні адміністрації" для того, аби запобігти агресії проти мирних протестів, і був слухняним ляльководом антиукраїнської істерії в регіоні. На його совісті відсутність результатів розслідувань щодо побиття та переслідування активістів та журналістів".

Шишацький є головою ПР в Донецькій області. 23 лютого він провокував агресивних молодих людей з палицями і арматурою наступними словами: "У нас велика проблема. Ми не повинні допустити, щоб хтось прийшов і зруйнував наші дома. Нас намагається спровокувати купка хуліганів, яка виглядає із-за спин міліціонерів, нехай йдуть своєю дорогою, нехай краще нас не дратують". В той момент в 100 метрах від Шишацького донецькі евромайданівці поминали загиблих на Майдані. Після закликів губернатора декілька спортсменів з палицями спробували прорвати міліційне оточення. Учасників мітингу -реквієму по загиблих довелося вивозити на міліційних автомобілях.

Слідом за губернатором в списку заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Роман Фомін, голова ГУМВС України в Донецькій області Роман Романов, "з відома якого криміналізовані особи стали "владою" в місті Донецьку". Попри більше ніж два десятки кримінальних справ, не доведено до кінця жодної, навіть, якщо відбулося затримання правопорушника на місці скоєння протиправної дії, нагадують євромайданівці. "В області продовжуються погроми офісів опозиційних партій, тому Донецький Майдан констатує пряме порушення Закону України "Про міліцію", що спонукає прокуратуру порушити проти зазначеної особи карну справу за службове недбальство", - говориться в зверненні.
У "чорному списку" і Андрій Федорук, голова обласної ради, яку майданівці назвали "ломом родини Януковичів".

Названі заступники голови Донецької обласної ради Ігор Коваль і Олександр Кравцов, "як люди, що брали активну участь в ухваленні Донецької обласною радою рішень, що загрожували миру, стабільності та здоров'ю громадян".
Євромайдан вимагає звільнити прокурора Донецької області Олега Сюсяйло, "який системно ігнорував офіційні звернення, подані громадянами України та порушував права і свободи громадян, поставив під загрозу їхнє життя та здоров'я".

Далі в списку - голова управління Служби безпеки України в Донецькій області Олександр Пелех, який сприяв тому, що "стався розгул різних сепаратиських організацій, як то "Донєцкая Рєспубліка", та ін. Міського голову Донецька Олександра Лук`янченко і секретаря Донецької міської ради Сергія Богачова євромайданівці так само включили в список осіб, що підлягають люстрації. Відносно Богачова вказали, що цей чиновник є "провідником тітушок" та був першим з голосів істерії та брехні щодо міфічних "бендерівців", які ніби намагаються окупувати місто".

Згадані прокурор міста Донецька Ігор Сагунов, начальник Донецького міського управління ГУМВС України в Донецькій області Максим Кириндясов, голова районної державної адміністрації Мар'їнського району Донецької області – Роман Гаврин, голова Мар'їнської районної ради Дмитро Ластовенко, начальник Горлівського міського управління УМВС України в Донецькій області Павло Панасюк, який "сприяв відправленню кримінальних елементів з міста Горлівка до Донецька". Не забули й Слов'янську міську голову Нелю Штепу, яка "персонально перешкоджала громадянам здійснювати свої конституційні права".

Зараз ви читаєте новину «Донецький євромайдан підготував люстраційний перелік, просить звільнити губернатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути