четвер, 13 березня 2014 13:38

Донецька міліція затримала українців за спробу зняти прапор РФ

Донецька міліція затримала українців за спробу зняти прапор РФ
Фото: ngo.donetsk.ua

Близько 1.00 ночі у Ворошиловський районний відділу міліції Донецька було доставлено двох хлопців, які намагалися зняти прапори Російської Федерації з флагштоків біля драматичного театру на площі Леніна в центрі Донецька.

Близько 9.00 після втручання депутатів, юристів і журналістів затримані вийшли з міського управління внутрішніх справ, повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Молоді люди незаконно були позбавлені волі близько 8 годин - знаходилися без засобів зв'язку та без адвокатів. За офіційною інформацією ніхто не був затриманий та навіть оштрафований.

"В момент коли вони підійшли до флагштоків їх помітили проросійські активісти, які чергують біля пам'ятника Леніна в комуністичних наметах, - розповів один з активістів місцевої самооборони Семен. - Люди з бітами і пістолетами погналися за патріотами, звучали постріли, але цих людей ніхто затримувати не став. Уся площа Леніна охоронялася, як з'ясувалося, міліцією.Її працівники розташовувалися в 8 машинах по периметру площі. Серед них були співробітники Ворошиловського РОВД. Коли натовп з бітами атакував невідомих патріотів, було пролунало близько п'яти пострілів. Бачачи, що людям погрожує реальна небезпека, один з хлопців, яких надалі затримали, зателефонував до 102 (дзвінок зафіксований). Приїхав наряд і не затримавши жодного з тих, хто був з бітами, наряд затримав якраз тих, хто їх і викликав".

"Ніяких пострілів не було - це був просто салют", - так сказали працівники міліції.

Хлопці просиділи всю ніч у Ворошиловському РОВД, в них відібрали телефони, потім появилися невідомі особи, в якості понятих і показали на затриманих як на тих, що зривають прапори.

"Ви розвалили країну", "ви екстремісти", "провокатори", "ультрас", - приблизно так спілкувалися працівники міліції з затриманими. Зате вони цілком дружньо спілкувалися з керівництвом групи проросійських активистів з бітами та стволами. На питання - за що їх затримали була дана відповідь - "за провокації". За розпорядженням начальника УМВС хлопці були звільнені і зараз відсипляються.

"Коли адвокати намагалися знайти затриманих для надання юридичної допомоги, в черговій частині Ворошиловського РОВД в журналі реєстрації таких людей не виявилося, - розповідає адвокат Тетяна Матяш. - Тобто, їх не зареєстрували. За офіційними даними цих хлопців ніхто не затримував".

Зараз ви читаєте новину «Донецька міліція затримала українців за спробу зняти прапор РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути