неділя, 26 січня 2014 10:51

Донецька облдержадміністрація готова штурмувати сама себе

Донецька облдержадміністрація готова штурмувати сама себе
Фото: wikimapia.org

У Донецькій облдержадміністрації приготувалися до масових заворушень. В суботу у приміщенні перегородили двері дошками і посилили охорону. На вечірньому мітингу голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький став нагнітати обстановку.

- Закликають висуватися на Донецьк і штурмувати будівлі отримають гідну відсіч громадян Донбасу, - заявив губернатор.

Цей мітинг проходив на території так званого Донецького Євромайдана - біля пам'ятника Шевченку. З понеділка це місце захопили регіонали. У суботу заявка на мітинг була подана від імені ветеранів Афганістану, але основую масу мітингувальників склали титушки у георгіївських стрічках. Напередодні ті ж особи прийшли в фанатських шарфах "Шахтаря", зображуючи ультрас. Шарфи з'явилися відразу після того, як ультрас "Шахтаря" запропонували євромайданівцям допомогу.

У соціальних мережах стрімко почали створюватися групи "Оборона Донецька", "Оборона облдержадміністрації в Донецьку", де анонсувався штурм, про який євромайданівці нічого не знали. Наприклад: "На 26.01.2014 запланований захоплення Донецької облдержадміністрації, ВО Свобода стягує ударні групи МО "Сокіл" МО "Тризуб" захоплення планують на 18.00. У Донецьку мало міліції, багато поїхали на Київ, ввечері потрібна буде підтримка біля ОДА". Перед тим протягом 2 днів на сайті Вконтаке невідомі вербували добровольців. Охочих запрошували для участі в штурмі, так і для захисту будівлі від "бендерівців". За чутками, пропонували 250 грн.

Активісти прийшли до висновку, що влада готує масові заворушення, щоб виправдати розгін мирної демонстрації і необхідність термінового впровадження до інакомислячих поліцейських законів. Коли стурбовані учасники Євромайдана вирішили скасувати свої акції на неділю, почалися спроби злому їх акаунтів в соцмережах.

- Отримуємо сигнали і від влади, і від кримінальних кіл, і від правоохоронців - попередження про те, що розправа на Євромайдані в Донецьку - це план, який "затверджено" ПР. 22 січня міліція не змогла захистити навіть журналістів. А в п'ятницю на зустрічі з секретарем міськради він дав зрозуміти: "Ми не можемо гарантувати вашу безпеку". Ніякої небезпеки штурму не існує, ця інформація тиражується в інтересах самої адміністрації. Парочка відморозків з числа наших опонентів розіб'є скло в ОДА і відразу вся юрба стартує в нашу сторону. У міліції виникає привід нас закрити, а у титушек - привід нас побити. А крім титушек нікому бити скло в адміністрації. Ці титушки вбиралися в ультрас, то зображували афганців. А завтра будуть видавати себе за майданівців, - розповів Gazeta.ua Станіслав Федорчук, один з учасників акцій.

- В неділю ніхто не має бути в районі ОДА. Ні за яких обставин, - висловився правозахисник Олександр Кудінов.

Зараз ви читаєте новину «Донецька облдержадміністрація готова штурмувати сама себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути