четвер, 12 лютого 2015 16:50

Доки Путін у Кремлі, миру в Україні не буде - політолог

Доки Путін у Кремлі, миру в Україні не буде - політолог
ria.ru

Українська влада має використати мінські домовленості для посилення внутрішньої політики і проведення реформ.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Україна у теперішній ситуації витягнула максимум. Тому що на будь-які інші умови Путін вже не міг далі йти", - сказав експерт.

За словами політолога, в України було два шляхи - досягнення домовленостей у Мінську, або воєнні дії.

"Я думаю, що в ситуації, яку ми маємо з армією і економікою, більшого від перемовин витягнути важко. У іншому випадку потрібно йти шляхом воєнних дій. Чи маємо ми для цього зараз можливості? Це велике питання", - зауважив Таран.

"Доки Путін - у Кремлі, миру у нас не буде. Це зрозуміло. Тому сьогодні важливе розуміння того, як ми будемо використовувати цю оперативну паузу для посилення власної армії і проведення реформ. Путін, у свою чергу, буде намагатися просунути конституційну реформу з позаблоковістю України і розхитуватиме політичну ситуацію зсередини. Тут потрібний оперативний дискурс українських політиків. Інтрига полягає у тому, яким чином ця пауза буде використана для посилення позицій України. Тому що часу у нас не так багато", - зазначив політолог.

На думку Тарана, домовленості про припинення вогню можуть бути реалізовані лише частково.

"Будуть постійні загострення, перестрілки. Часткове виконання (домовленостей - ред.) може бути за умови врегулювання конфлікту навколо Дебальцеве", - сказав політолог.

Крім того, Таран припускає, що Росія випустить українську льотчицю Надію Савченко з ув'язнення.

"Для Росії зараз більше втрат, ніж прибутків - її тримати. Не думаю, що тут будуть якісь серйозні проблеми. Думаю, буде рішення суду", - зазначив експерт.

Нагадаємо, що сьогодні президент Петро Порошенко заявив, що на переговорах у Мінську були досягнуті домовленості про виведення всіх іноземних військ з України. Також з 15 лютого повинен бути припинений вогонь, а протягом 19 днів мають бути звільнені всі заручники.

Зараз ви читаєте новину «Доки Путін у Кремлі, миру в Україні не буде - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути