Ексклюзиви
пʼятниця, 03 січня 2020 14:59

Докази визнали достатніми. Тепер Ляшкові загрожує до 7 років тюрми

Докази визнали достатніми. Тепер Ляшкові загрожує до 7 років тюрми
Бориспільська прокуратура завершила досудове розслідування за фактом завдання колишнім народним депутатом, лідером "Радикальної партії" Олегом Ляшком тілесних ушкоджень нардепу від "Слуги народу" Андрієві Герусу. Фото: Слово і Діло

Бориспільська прокуратура завершила досудове розслідування за фактом завдання колишнім народним депутатом, лідером "Радикальної партії" Олегом Ляшком тілесних ушкоджень нардепу від "Слуги народу" Андрієві Герусу.

"За результатами досудового розслідування процесуальним прокурором у кримінальному провадженні визнано зібрані докази достатніми для складання обвинувального акта, і відповідно до вимог ст. 290 КПК України сторонам надано можливість ознайомитися з матеріалами кримінального провадження", – повідомляє пресслужба прокуратури Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не здам нікому" - Ляшко погрозами відреагував на обшук у помічника

У разі доведення провини Ляшка в суді йому загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Увечері 6 листопада в залі іноземних делегацій аеропорту "Бориспіль" стався інцидент між Ляшком і Герусом. Глава "Радикальної партії" звинуватив Геруса в лобіюванні поправки, що дає можливість закуповувати Україні російську електроенергію. Про бійку в правоохоронні органи повідомили працівники аеропорту. 18 листопада Ляшко отримав підозру, а також приніс заяву з вимогою про відкриття кримінального провадження проти Геруса за "державну зраду" і "зловживання владою". Прокуратура повідомила Ляшкові про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча), яка передбачає безальтернативний арешт. 19 листопада Бориспільський суд відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання для Ляшка, відпустивши його під особисту поруку нардепів Вікторії Сюмар (фракція "Євросолідарності") і Михайла Волинця (фракція "Батьківщина"). 25 листопада прокуратура Київської області повідомила, що оскаржить рішення суду, яким Ляшкові обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки. 28 листопада Апеляційний суд Київської області залишив в силі запобіжний захід для Ляшка – особисту поруку.

Зараз ви читаєте новину «Докази визнали достатніми. Тепер Ляшкові загрожує до 7 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути