четвер, 20 грудня 2012 15:18

Добкін хоче, щоб інтернет - ЗМІ відповідали за коментарі під статтями

Добкін хоче, щоб інтернет - ЗМІ відповідали за коментарі під статтями
Фото: kharkov.comments.ua

Глава Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін запропонував Харківській облраді звернутися до Президента України Віктора Януковича з проханням доручити підготувати зміни до законодавства, згідно з якими інтернет-видання будуть визнані засобами масової інформації.

"Ті коментарі, які були після новин про звіряче вбивство судді Володимира Трофимова та членів його сім'ї, які вийшли в інтернет-виданнях "Кореспондент", "Українська правда", інших, харківських в тому числі, виданнях, говорять про те, що не все в порядку у нас в суспільстві ", - пояснив Добкін необхідність прийняття такого звернення на сесії Харківської облради в четвер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський має серйозні наміри лібералізувати Інтер — Лігачова

Він процитував низку коментарів користувачів Facebook, які схвалюють вбивство судді та його сім'ї: "Всіх суддів чекає кара", "Смерть суддям!", "Нехай гинуть гниди!", "Рубати бошки привселюдно, щоб усі бачили", "Хороший суддя - мертвий суддя "і т.д.

"Вони бажали смерті цьому судді, звинувачували у всіх смертних гріхах, але мало хто знає, що ця людина прожила все своє життя в будинку 1932 споруди. У нього не було особистого автомобіля. Він з засідання їздив або на маршрутці, або в метро разом з тими, хто після його загибелі своїми недолугими пальцями писав на клавіатурі коментарі до цієї новини ", - відзначив Добкін.

Він також зачитав текст звернення до президента України Віктора Януковича, яке підтримали 90 депутатів. 2 депутати проголосували "проти", 3 - утрималися, 11 - не голосували.

Його автори також висловлюють підтримку проведенню парламентських слухань з приводу відповідальності власників інтернет-ресурсів за поширення жорстокості та закликів до вбивств.

"Ми підтримуємо звернення суддів Харківської області до Верховної Ради України про проведення парламентських слухань з приводу відповідальності власників інтернет-ресус за поширення жорстокості, закликів до вбивств, а також розпалювання ворожнечі на сторінках інтернет-видань", - йдеться у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не голосуватиме за збільшення кількості комітетів

Звернення буде направлено. Автори звернення також просять підготувати зміни до законодавства про визнання інтернет-видань засобами масової інформації.

"Ми, депутати Харківської обласної ради, звертаємося до вас з проханням дати відповідні доручення, як можна швидше підготувати зміни до законів України" Про телебачення і радіомовлення "та" Про інформацію "в частині визнання інтернет-видань засобами масової інформації. Як ЗМІ інтернет- видання не зможуть поширювати інформацію, яка порушує відповідні статті цих законів, а їх власників змусить нести відповідальність, у тому числі й кримінальну ", - йдеться у зверненні.

Копії звернення будуть направлені спікеру Верховної Ради, голові Нацради з телебачення і радіомовлення, а також до Національної спілки журналістів України.

Зараз ви читаєте новину «Добкін хоче, щоб інтернет - ЗМІ відповідали за коментарі під статтями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

151

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути