субота, 13 вересня 2014 12:35

ДНР та ЛНР знаходяться в глухому куті – журналіст

ДНР та ЛНР знаходяться в глухому куті – журналіст
Фото: dozor.kharkov.ua

Зараз не потрібно надавати особливий статус окремим районам Донецької та Луганської областей. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав журналіст Сергій Гармаш.

"Йдеться про проведення дочасних виборів в місцеві ради. В четвер було засідання комітету патріотичних сил Донбасу, до якого входять більше 30 громадських організацій. Вони висловились за те, що не можна проводити такі вибори поки не виведені незаконні збройні угрупування та не з'являться рівні права для всіх учасників виборів. Треба не забувати, що ДНР та ЛНР визнані терористичними організаціями. Якщо їх легалізувати таким чином, це буде сприянням терористам, що несе за собою кримінальну відповідальність. Депутатам потрібно на це зважати при прийнятті рішень", - зазначив він.

За словами експерта, можна надати певні особливі економічні права на Донбасі. "Він зруйнований внаслідок війни. У держави може не бути коштів на його відновлення. Але це називається вільна економічна зона, щоб інвесторам було вигідно будувати економіку регіону. Хочуть там ще провести децентралізацію. Не розумію, навіщо. Вона має проходити однаково по всіх регіонах", - зауважив Гармаш.

Він вважає, що президент Петро Порошенко вносить подібні пропозиції, бо на нього тисне Москва. "Це не приховується. Такий вони вимагають компроміс. Зараз складно вирішити проблему по-військовому. У нас немає ресурсу, наближається зима. Тому треба шукати якісь політичні кроки для вирішення проблеми. ДНР та ЛНР знаходяться в глухому куті. Їм теж треба компроміс. На цьому треба грати. У нас більше козирів – юридичні "тузи" та міжнародна підтримка. А в тих тільки Росія. Тому треба тиснути на них", - пояснив журналіст.

Зараз ви читаєте новину «ДНР та ЛНР знаходяться в глухому куті – журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути