четвер, 31 січня 2013 14:44

Для усунення з посад Пшонки і Рибака немає жодних юридичних підстав - "регіонал"

Для усунення з посад Пшонки і Рибака немає жодних юридичних підстав - "регіонал"
Володимир Олійник. Фото: poltavanews.com.ua

"Регіонал" Володимир Олійник заявляє, що Партія регіонів не братиме участі у "шабаші" опозиції.

Про це він розповів Gazeta.ua, коментуючи зібрання опозиціонерів у Верховній Раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк взяв курс на президентські вибори і вивезення Тимошенко за кордон

"Пошлюсь на слова одного з відомих опозиціонерів Тараса Стецьківа, який не є народним депутатом. Він в інтерв'ю заявив, що опозиція нині імітує бурхливу діяльність. Мій висновок аналогічний. Якщо немає 180 опозиціонерів, навіщо було збиратись? Вони заяву зробили. Ми їх теж поставили у незручне становище, бо сказали, що підтримаємо позачергову сесію. Але ж питання у тому, з якого питання: якщо для заслуховування справи Тимошенко щодо причетності до вбивства Щербаня, то це тиск на слідство, що є неприпустимо", - пояснив політик.

Щодо ініціативи опозиції по усуненню з посад генпрокурора Віктора Пшонки, "регіонал" зазначив: "У двох випадках можна розглянути це питання: коли прокуратура понад усі процесуальні терміни зволікає з передачею справи у суд, або якщо суд розглянув справу і виніс виправдальний вирок. Тоді, безперечно, є питання до тих, хто висував обвинувачення. Інших підстав немає. Тому брати участь у цьому шабаші, як формі тиску на прокуратуру, щоб вони не передавали справу суд, ми не будемо. Бо якщо зараз генпрокурор скаже, що справу не передаватимуть до суду, претензії до нього у опозиції зникнуть".

Те саме стосується, на думку Олійника, й спікера Володимира Рибака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція звернеться до СБУ з приводу фальшивих смс-ок

"Щодо Рибака: потрібні юридичні підстави. Наприклад, якщо відкликають його ті, хто не голосував за його кандидатуру. Якби Рибак зараз зібрав сесію і встановили, що дійсно не було 150 підписів у опозиції (для проведення позачергової сесії — gazeta.ua), бо 10 опозиціонерів за кордоном, то було б ще більше претензій. Це серйозне питання, тому він віддав його на розгляд до регламентного комітету. Виникає питання: які юридичні підстави є для його відкликання? Щоб голова ВР і кожен боялися опозицію? Він повинен боятися порушення закону, а не опозицію. Володимира Васильовича я знаю добре, давно. Він чітко дотримується законів і Конституції. Це найкращий гарант з точки зору того, щоб не висунули претензій ні одна, ні інша сторона", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, опозиція сьогодні проголосувала за висунення вимоги про усунення з посад генерального прокурора Віктора Пшонки, спікера Володимира Рибака, а аткож омбудсмана Валерії Лутковської. Також вони пообіцяли блокувати трибуну у ВР доти, доки не буде увімкнена система для персонального голосування Рада-3.

Зараз ви читаєте новину «Для усунення з посад Пшонки і Рибака немає жодних юридичних підстав - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути