четвер, 28 травня 2015 16:56

Для терористів у нас не переговори, а тюремні камери - Яценюк

Для терористів у нас не переговори, а тюремні камери - Яценюк
AFP

Українська влада готова розмовляти з терористами тільки тоді, коли вони будуть за ґратами. Для цього є тюремні камери.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у четвер, 28 травня, під час Восьмого Київського Безпекового Форуму "Цінності - шлях до безпеки", - повідомляє прес-служба уряду.

Глава уряду нагадав про заяву Міністра МЗС Росії, в якій йдеться про необхідність для української влади "мати прямий контакт із так званими самопроголошеними республіками".

"Мій уряд ніколи не розмовлятиме з терористами. Ми готові розмовляти з терористами тільки тоді, коли вони за ґратами. У нас є для цього тюремні камери", – заявив Яценюк.

Уряд, наголосив прем'єр, готовий розмовляти з легітимно обраними представниками Донецької й Луганської областей: "Це наше спільне завдання й мета – провести вільні та чесні вибори в цьому регіоні".

Яценюк наголосив на необхідності виконання Росією Мінських домовленостей: "Ми розуміємо, що Мінські домовленості – це не найкраще вирішення. Адже нічого іншого на порядку денному в нас немає".

Один із ключових елементів Мінських домовленостей, нагадав глава Уряду,– відведення російських сил з української території.

Домовленості також передбачають припинення постачання важкої артилерії, зброї, SA-11 SA-15, SA-22, ракетних установок: "Вони в Донецьку й Луганську озброєні до зубів. В Україні - добре тренована і оснащена російська армія".

Глава Уряду також підкреслив, що за Мінськими домовленостями необхідне відновлення контролю над українсько-російським державним кордоном: "Пане Путін, це наш кордон. Якщо ви хочете зробити Мінські домовленості справді успішними – це три умови, як зробити "Мінськ" реальністю, а не туманним і неясним шматком паперу".

Зараз ви читаєте новину «Для терористів у нас не переговори, а тюремні камери - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути