понеділок, 13 січня 2014 10:58

Для молитви на Майдані не потрібні дозволи влади - глава УГКЦ

Для молитви на Майдані не потрібні дозволи влади - глава УГКЦ
Блаженнійший Святослав. Фото: www.credo-ua.org

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав висловив нерозуміння позиції державних чиновників, які погрожують припиненням діяльності цієї релігійної організації.

Про це він заявив на спеціально скликаній прес-конференції, повідомляє Радіо Свобода.

Підставою для її проведення став отриманий УГКЦ у різдвяні дні лист, за підписом першого заступника міністра культури України Тимофія Кохана.

У цьому листі йдеться "про релігійну діяльність, яку в порушення вимог законодавства України про свободу совісті та релігійні організації здійснюють представники, зокрема, Української греко-католицької церкви на майдані Незалежності міста Києва впродовж грудня минулого року та на початку нового 2014 року".

Лист містить кілька приписів і завершується так: "Недотримання наведених приписів, згідно з положеннями статті 16 Закону України "Про свободу совісті і релігійні організації", може слугувати підставою для порушення перед судом питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко заборонив своєму каналу згадувати Тимошенко - Власенко

"Ми переконані, що молитва за мир разом із тими, хто в мирний спосіб виявляє своє бажання жити у правовій державі, – це є відповідне місце для молитви. Для цього непотрібно якогось окремого дозволу державної влади", – сказав на прес-конференції глава УГКЦ.

Наприкінці 2013 року Блаженніший Святослав висловив свою солідарність з тими, хто не боїться говорити правду. Глава церкви сказав про занепокоєння з приводу поширення насильства в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Для молитви на Майдані не потрібні дозволи влади - глава УГКЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути