неділя, 11 листопада 2012 12:44

Для Гриценка іти на компроміс з владою - те ж саме, що дати волю убивцям

Для Гриценка іти на компроміс з владою - те ж саме, що дати волю убивцям
Анатолій Гриценко. Фото: gazeta.ua

Сьомий рік поспіль люди у зневірі. Але починають виходити з цього стану, бо зрозуміли, що лише активними діями можна захистити себе і свої права.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав народний депутат від блоку НУ-НС Анатолій Гриценко.

"Не опозицію захистити, а самих себе найперше. У Каневі, Первомайську, Черкасах люди захищають не лише Даценка, Корнацького чи Булатецького – вони себе захищають! Під ЦВК люди теж виходять на захист своїх прав, порушених владою. Будемо відвертими: у 2004 році мільйони людей виходили на Майдан і Майдани по всій країні теж не за Ющенка – за себе, за свої права, за людську гідність", - заявив він.

За словами політика, влада пропонує опозиції компроміс.

"Влада визнає перемогу, приміром, Ксенії Ляпіної і Сергія Терьохіна у Києві, але при тому опозиція здасть своїх переможців в інших п'яти округах – Первомайськ, Обухів, Канів, Черкаси, Київ. А далі – ще двох, на Вінниччині, а до того – вкрали перемогу в інших областях. Наші кандидати перемогли з величезним відривом від "регіоналів" і отримали всі протоколи, з підписами і печатками. Які поступки?! Уявіть собі, десять убивць, які позбавили життя невинних людей – жінок, бабусь, дітей. Їхня вина доведена, докази на столі. І от суддя вирішує: чотирьох – за грати, решту – на свободу, на перевиховання. Якою буде реакція людей, чиїх рідних убили? Отож. Бо закон або діє, або його нема – і тоді в країні беззаконня, межі якому не буде ніколи! Тому три опозиційні сили заявили спільну тверду позицію: влада має визнати перемогу всіх, до одного опозиціонерів, яких люди обрали. Інакше опозиція – не визнає таку Раду", - зазначив Гриценко.

За його словами, потрібне спільне політичне рішення "Батьківщини", "Свободи" і "УДАРу".

"План треба реалізовувати не сьогодні, а після оголошення результатів виборів. Більше 150 новообраних депутатів не складають присяги – і все, легітимної Ради немає. І третє – опозиції потрібна підтримка суспільства. Коли народ повірить, що опозиція не імітує боротьбу, а дійсно бореться і готова пройти цей шлях до кінця, до перемоги, тоді проблеми масовості акцій не буде. Бо одна справа, коли на мітингу "беркутівців" більше, ніж учасників, і зовсім інша – коли на вулицю виходять 100-200-300 тисяч – от тоді і міліція, і армія, усі з народом", - додав Гриценко.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Для Гриценка іти на компроміс з владою - те ж саме, що дати волю убивцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути