вівторок, 25 березня 2014 08:25

Диверсанти готують "Російську весну" у 8-ми регіонах України - Парубій

Диверсанти готують "Російську весну" у 8-ми регіонах України - Парубій

У Кремлі не відмовилися від планів вторгнення на територію України.

Про це заявляє секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій.

За його словами, на українську територію закидають диверсійні групи з метою дестабілізувати ситуацію, а на кордоні перебуває потужне 100-тисячне з'єднання російської армії готове до вторгнення.

Схожим чином оцінює ситуацію й командувач військ НАТО в Європі. А експерти зазначають, що надто стримана позиція Північно-Атлантичного альянсу та надто обережні дії української влади заохочують Росію до агресії.

Російський план нападу на територію України під умовною назвою "Російська весна" передбачає дестабілізацію ситуації у восьми південно-східних областях з метою створити підстави для введення туди російських військ, які вже стоять напоготові на кордоні. За словами Парубія, практично щодня українські силовики затримують диверсійні групи перекинуті з території РФ або Придністров'я.

"В Одесі затримали злочинно-диверсійну групу у складі 4 осіб, які були озброєні автоматами і пістолетами. У Чернігівській області був затриманий громадянин РФ при спробі переправити через кордон боєприпаси, в Херсоні арештований підозрюваний, який займався незаконним збором даних про українські війська. Скоєно напад на склад стрілецької зброї в Одеській області", – повідомив секретар РНБО.

З огляду на ситуацію, РНБО ухвалила рішення передислокувати з території окупованого Криму військові частини та підрозділи інших силових формувань, а також евакуювати звідти сім'ї військових та державних службовців.

Зараз ви читаєте новину «Диверсанти готують "Російську весну" у 8-ми регіонах України - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути