субота, 01 лютого 2014 18:51

Держсекретар США та українська опозиція обговорили конкретний план щодо виходу з кризи

Держсекретар США та українська опозиція обговорили конкретний план щодо виходу з кризи
Фото: obozrevatel.com

Сьогодні Держсекретар США Джон Керрі зустрівся з лідерами української опозиції в рамках Мюнхенської конференції.

Як повідомив народний депутат Петро Порошенко, сторони "домовилися про конкретні реальні кроки, а не тільки висловлювання солідарності з українським народом".

За словами голови фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, в ході зустрічі сторони обговорили конкретний план, який полягає в тому, що буде "зупинено насильство, звільнені всі заручники, будуть розслідувані факти викрадення, тортур і вбивств українців".

"Для цього ми прийняли пропозицію генсека РЄ Ягланда про створення незалежної комісії за участю опозиції, влади, представника Генсека РЄ. Четвертий пункт - проведення конституційної реформи - негайне повернення до парламентсько-президентської республіки і економічний пакет", - перерахував він.

Яценюк пояснив, що тільки після проведення конституційної реформи Україна отримав пакет економічної допомоги.

"Ми обговорили дуже серйозний економічний пакет з нашими західними партнерами, який може бути запропонований тільки новому українському уряду, у разі, якщо українська опозиція після проведення реформи отримає  всю повноту влади", - пояснив він.

За його словами, така допомога буде надана МФВ, ЄС та іншими міжнародними інституціями.

Крім того, він повідомив, що для "звільнення всіх заручників" є додаткова пропозиція створити комісію за участю представників ООН, яка може бути створена за умови, що українська влада буде готова.

У свою чергу Порошенко повідомив, що опозиція сподівається, що завтра "вдасться вивезти Булатова ( Дмитро Булатов, один з активістів Автомайдану - ред.) на лікування за кордон, забезпечити його правовий захист".

Крім того, за його словами, в найближчий тиждень продовжиться діалог з партнерами - наступного тижня до Києва прибуде верховний представник ЄС Кетрін Ештон, єврокомісар Штефан Фюле, заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд і ряд міністрів закордонних справ країн ЄС.

Зустріч тривала близько години замість запланованих півгодини.

Зараз ви читаєте новину «Держсекретар США та українська опозиція обговорили конкретний план щодо виходу з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути