вівторок, 26 березня 2013 16:21

Депутати Київради від УДАРу та БЮТу мали б скласти мандати - експерт

Депутати Київради від УДАРу та БЮТу мали б скласти мандати - експерт
За словами експерта, опозиції не вдасться відправити Попова у відставку. Фото: ipress.ua

Президент Віктор Янукович не буде звільняти Олександра Попова з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Для чого Януковичу це робити? Я не впевнений, що крім Попова, є фігура, яка здатна комплексно, швидко перейняти владу та дати необхідний результат. Попов після президентських виборів надзвичайно мобілізував київську владу. Було здійснено чимало інфраструктурних проектів, особливо в транспортних мережах. Попов - функціональна людина. Навіщо його тоді заміщувати? Психологія Януковича базується на тому, що треба не міняти кадри, а змусити призначених досягати результату. Його завдання не поміняти шило на мило, а примусити шило стати ломом - тобто чимось вагомим", - зауважив він.

За словами експерта, опозиції не вдасться відправити Попова у відставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Попов повів себе як п'ятикласник, продемонструвавши свою некомпетентність"

"Найближчим часом український виборець зможе переконатися у тому, що депутати від УДАРу і БЮТу, обрані до Київради, не зовсім керовані з центру. Їхні інтереси певним чином не пересікаються із тим, що цікаво керівництву партій. Аби тиснути на владу, треба не просто вивести людей, а підкріпляти такі дії солідарними кроками місцевих депутатів. Як мінімум, до другого квітня всі представники опозиції у Київраді мали б скласти мандати. Кияни б тоді оцінили чесність та послідовність її дій. Якщо все залишиться на рівні балачок, то ніякого тиску на владу не буде", - зазначив Цибулько.

Політолог не впевнений, що проголосувавши на парламентських виборах за опозиційні партії, кияни "з великою затятістю кинуться підтримувати дії" нардепів від опозиції. Він пояснив, що навіть єдиного кандидата на посаду мера та зміни до виборчого законодавства столиці ті не пропонують.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Київради від УДАРу та БЮТу мали б скласти мандати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути