неділя, 30 грудня 2012 15:39

"Депутати і надалі гратимуть у "війну": на камеру - бійки, поза ними - домовленості"

"Депутати і надалі гратимуть у "війну": на камеру - бійки, поза ними - домовленості"
Перші два дні роботи нової Ради бійки у залі не вщухали. Фото: www.facebook.com

"Війна" між опозицією і більшістю є лише "грою", бо за кадром відбуваються кулуарні домовленості.

Про це на прес-конференції сказав політолог Володимир Фесенко.

Він наголосив, що за перші дні роботи нової Верховної Ради стало помітно, що утворюється фактично два обличчя, два формата роботи парламенту: публічно - конфлікт, "війна", бійки, але поруч із цією "війною" - таємні кулуарні домовленості.

"На камери вони демонструють бійки, а потім домовляються між собою", - підкреслив експерт.

Фесенко пояснив: "Саме тому, що домовилися, відбулося спокійне обрання нового керівництва Верховної Ради. Крім того, 126 "регіоналів" проголосували за представника "Свободи" на посаду віце-спікера, бо інакше б не вдалося б сформувати нову президію Ради. Точно так само без проблем затвердили кандидатуру Азарова і ніхто не заважав цьому голосуванню".

Водночас, під час цих голосування, на думку політолога, стала помітна ще одна тенденція - новий формат більшості – Партія регіонів і комуністи.

"Проте виникає питання, чи буде ця більшість працювати щодо всіх законодавчих ініціатив. Я думаю, що ні. Тому, скоріш за все, ми побачимо ситуативну більшість, а з деяких питань більшості просто не буде. Опозиція це відчуває. Тому вимога особистого голосування для опозиції - це є певним тактичним прийомом. Вони розуміють, що голосів у ПР не вистачає, і тому акцентуючи увагу на персональному голосуванні, вони можуть отримати результативні голосування", - підкреслив він.

Фесенко підсумував: "Подвійна робота Верховної Ради свідчить про те що навіть така радикальна сила як "Свобода", готова домовлятися, коли їм це вигідно".

Зараз ви читаєте новину «"Депутати і надалі гратимуть у "війну": на камеру - бійки, поза ними - домовленості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути