четвер, 07 липня 2016 11:49

Депутати дали добро на амністію учасників АТО

Депутати дали добро на амністію учасників АТО

Верховна Рада прийняла закон про амністію-2016, який поширюється на учасників АТО, які не вчиняли особливо небезпечних злочинів.

За це проголосували 247 депутатів.

Йдеться про учасників бойових дій, осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, що безпосередньо брали участь в АТО.

Також документ передбачає амністію на ті категорії засуджених, які є найбільш незахищеними, зокрема неповнолітніх і жінок. На чоловіків, у яких є діти у віці до 16 років або дітей-інвалідів, на інвалідів 1, 2 і 3 груп, хворих на туберкульоз, мають онкозахворювання. Осіб, які досягли пенсійного віку.

За словами спікера Андрія Парубія, закон для "наших військовослужбовців, які пішли на фронт, інколи не маючи документів, наших "майданівців", в яких документи згоріли в профспілках і вони не мали на фронті достатньо документів, щоб зареєструватися".

"Щоб не допустити їх переслідування. Нам треба підтримати наших хлопців, щодо яких правоохоронні органи сьогодні ведуть слідство", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві найбільші фракції пояснили, чому зібралися біля трибуни

Водночас амністія не може бути застосована до осіб, "які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини. А також до осіб, які вчинили злочин, використовуючи службове становище (корупційні злочини)".

Зараз ви читаєте новину «Депутати дали добро на амністію учасників АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути