субота, 14 травня 2011 17:20

"День гніву": Усіх затриманих звільнено та заплановано ще одну акцію

"День гніву": Усіх затриманих звільнено та заплановано ще одну акцію

Міліція звільнила члена Конгресу українських націоналістів Миколу Коханівського.

На нього наклали протокол, у якому зазначено, що він лаявся, порушуючи громадський порядок, хоча, як заявив Коханівський, він навіть у житті не лається, коли дуже сердитий. Він  у протоколі пообіцяв більше так не робити. При цьому брудну лайку було інкриміновано ще шістьом затриманим.

Активіста протримали в автозаку 3 години. "Пити дуже хотілося, але це ж автозак, а не готель. Бити не били, брехати не буду",-сказав журналістам Коханівський. У весь цей час він з іншими затриманими співали українських пісень міліціонерам

На запитання журналіста Gazeta.ua, чи буде він ще брати участь у подібних захзодах, він відповів ствердно. Адже за його словами, краще вмерти за свою країну і за правду. Він сказав, що буде боротися проти влади "бандюковича" та Могильова, які приїхали в Україну. "Могильов росіянин, Янукович навіть не має права бути дільничим у міліції, а я українець і готовий за Україну померти". Коханівський однак висловив побоювання, що після того як усе стихне, за тиждень другий, його можуть схопити та притягти до відповідальності за будь-що.

Ще одного затриманого було звільнено за 10 хвилин. О 16 40 випустили останнього затриманого- Бобчука. На нього також склали адміністративний протокол за непокору міліції. У протоколі написано, що він вдарив міліціонера, але Бобчук не підписав, і запевняє що цього не було.

Нині біля ВР залишається скупчення близько 200 людей. Лідер громадської організації та ініціатор акціії "День гніву" Данилюк закликає їх не розходитися та проводити безстрокову акцію, а нардеп Наталя Королевська, яка проводила разом з нардепом від НУ-НС Володимиром Ар'євим переговори з міліцією про те щоб відпустили затриманих, дякує людям та переконує розійтися до 19 травня. На цей день запланована акція "Вперед".

Зараз ви читаєте новину «"День гніву": Усіх затриманих звільнено та заплановано ще одну акцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути