четвер, 26 травня 2016 08:44

Делегація ООН достроково залишила Україну через СБУ

Делегація ООН достроково залишила Україну через СБУ
Фото: УНІАН

Делегацію підкомітету ООН з попередження катувань не допустили до місць, де працівники СБУ можуть незаконно утримувати людей. Через це делегація перервала свій візит в Україну.

Про це повідомив керівник делегації Малкольм Еванс, передає "Українська правда".

"Ця відмова в доступі є порушенням зобов'язань України як держави-учасниці Факультативного протоколу до Конвенції проти катувань. Через це ми не змогли відвідати деякі місця, про які ми чули численні й серйозні звинувачення у затриманні людей і можливому застосуванні тортур або жорстокому поводженні", - сказав Еванс.

Через це делегація перервала візит, який повинен був тривати з 19 до 26 травня. Планувалася перевірка рекомендацій, наданих після здійснення першого візиту в 2011 році.

Це вдруге в історії делегації підкомітету ООН з попередження катувань зупиняє візит через відсутність співпраці з боку держави-учасниці та перешкоджання делегації виконувати обов'язки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна на Генасамблеї ООН запропонувала розслідувати злочини на Донбасі

Як відомо, у 2006 році Україна приєдналася до Факультативного протоколу Конвенції ООН проти катувань. Держав-учасників протоколу відвідують делегації підкомітету ООН з попередження катувань. Вони мають право без попередження перевіряти будь-які місця неволі.

Зараз ви читаєте новину «Делегація ООН достроково залишила Україну через СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути