субота, 12 листопада 2016 15:25

Декларації перевірятимуть ще 3 роки після звільнення чиновника

Декларації перевірятимуть ще 3 роки після звільнення чиновника
zn.ua

Перевірити декларації чиновників можна буде і після звільнення декларанта, якщо Національне агентство по запобіганню корупції не встигне зробити цього зараз.

Про це заявив член Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК) Руслан Рябошапка в інтерв'ю ZN.UA.

У Нацагентстві буде близько 150 тис. декларацій за 2015 рік. Відомство має зробити їхню повну перевірку.

"Норму закону про перевірку протягом 90 днів вилучили, це нереально, і тепер термін перевірки – весь період перебування чиновника або політика на службі, плюс три роки після звільнення. Тому такої критичної необхідності перелопатити всі сто тисяч негайно – немає", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАЗК розповіли, як перевірятимуть спосіб життя чиновників

Зараз для Нацагентства важливо виправдати очікування суспільства.

"Дійсно, держава забезпечила НАЗК певними ресурсами. У нас є кадри, вони отримують непогану зарплату і повинні показати суспільству реакцію хоча б на кричущі випадки подачі неправдивих даних або незаконного збагачення. Технічно зробити це силами людей дуже важко. Ідея була в тому, щоб у нас був автоматизований доступ до всіх баз даних, до всіх державних реєстрів, можливість отримувати інформацію і в автоматизованому режимі її обробляти. На жаль, поки що два надважливих модуля програмного забезпечення у нас не працюють, вони так і залишилися без перевірки і доступу до реєстрів", – додав він.

Введення електронного декларування було однією з вимог Європейського союзу для реалізації безвізового режиму з Україною. 30 жовтня завершився перший етап подання е-декларацій українськими чиновниками. За даними Комітету виборців України, народні депутати задекларували в цілому майже 12 млрд грн. За зазначення недостовірних даних у е-деклараціях передбачено покарання у вигляді штрафу на суму від 17 до 51 тис. грн або позбавлення волі на строк до 2 років.

Зараз ви читаєте новину «Декларації перевірятимуть ще 3 роки після звільнення чиновника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути