пʼятниця, 10 січня 2014 08:34

ЦВК просить Конституційний суд пояснити, чи можна стати президентом з судимістю

ЦВК просить Конституційний суд пояснити, чи можна стати президентом з судимістю
Фото: ukranews.com

Центральна виборча комісія просить Конституційний суд розтлумачити, чи може балотуватися в президенти України громадянин, який має судимість. Текст звернення до КС з даного питання комісія затвердила на засіданні в четвер.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

У поданні ЦВК просить КС дати офіційне тлумачення положень пункту 20 частини першої статті 92, частин другої та шостої статті 103 Конституції України та частини четвертої статті 9 Закону України "Про вибори Президента України" в аспекті питання, чи може бути висунутим та зареєстрованим кандидатом на пост президента і бути їм обраним громадянин України, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркутівці" оточили півсотню націоналістів у центрі Києва - ЗМІ

ЦВК також прийняла рішення звернутися з даним конституційним зверненням до КС. Представником ЦВК під час розгляду зазначеного конституційного подання в КС буде член ЦВК Олександр Шелестов.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович має у своїй біографії дві судимості - за грабіж (у 1967 році) і нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості (у 1970 році). Офіційно вважається, що судимості давно зняті.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК просить Конституційний суд пояснити, чи можна стати президентом з судимістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути