середа, 25 вересня 2013 19:54

"Чуда не буде" - голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські про вступ України в ЄС

25 вересня у Вінниці голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські відкрив Інформаційний офіс Представництва ЄС в Україні та відвідав оновлений сектор у справах біженців Державної міграційної служби у Вінницькій області. Залишився задоволений Прозорим офісом Вінницької міськради.

За його словами, цей офіс використовує естонський підхід.

"Тамтешня адміністрація давно вже обслуговує громадян по Інтернету. Так і вибори можна робити. Але ви не повинні зупинятися. Якщо 180% задоволені такою роботою міської адміністрації, значить потрібно додати праці і зробити ще краще", - напівжартома сказав він.

Щодо стовідсоткової впевненості про підписання Угоди з ЄС у Вільнюсі, пан Томбінські утримався від відповіді. Сказав, що Представництво ЄС якраз працює над цим питанням.

"Українці повинні розуміти, що наступного дня після підписання Угоди чуда не буде. Підписання Угоди дає можливість здорової конкуренції. Проблеми у всіх країнах такі самі. Україна потрібна ЄС не для того, щоб вивозити український чорнозем у Європу. Це буде інвестиція в громадян, а не в купування продуктів", - наголосив Ян Томбінські.

Губернатор Вінниччини Іван Мовчан погодився з цим. Сказав, що таким чином отримуємо інструмент співпраці з Євросоюзом. А найкраща інвестиція — це люди.

"Зараз українцям потрібен такий демократичний притиск, завдяки якому лідери відгукнуться на бажання громадян. Українці готові вступати в ЄС", - запевнив Томбінські.

Зараз ви читаєте новину «"Чуда не буде" - голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські про вступ України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути