субота, 21 листопада 2015 22:47

Чубаров: Президент доручить уряду вжити заходів щодо припинення торгівлі з Кримом

Чубаров: Президент доручить уряду вжити заходів щодо припинення торгівлі з Кримом
Фото: finbalance.com.ua

Президент України Петро Порошенко доручить Кабінету міністрів вжити всі необхідні заходи для припинення торгівлі з окупованим Кримом. Про це заявив народний депутат, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров після зустрічі лідерів кримських татар з президентом, повідомляє "ЛІГА.net".

"Президент доручить Кабінету міністрів вжити заходів щодо припинення торгівлі з Кримом", - повідомив Чубаров.

Щодо припинення поставок електроенергії в Крим учасник зустрічі, нардеп, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив: "Що стосується поставок електроенергії, ми продовжимо переговори з міністром енергетики Демчишиным на наступному тижні".

Лідери кримських татар також прокоментували сьогоднішній конфлікт учасників блокади Криму з силовиками в Херсонській області, назвавши його "непорозумінням". В Адміністрації президента їх переконали, що завданням силовиків не було забезпечити відновлення постачань електроенергії в Крим. На місцевості, де стоять пошкоджені електроопори, потрібно було провести роботи по заземленню кабелю.

Як повідомляє телеканал "112 Україна", також Порошенко попросив Джемілєва і Чубарова вплинути на активістів в Чаплинці, щоб ті дали доступ енергетикам до пошкоджених опор.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 21 листопада, в Херсонській обл. озброєні спецназівці оточили учасників акції з блокади Криму, які протестують проти ремонту пошкоджених ліній електропередач, що подають електроенергію на окупований півострів. При цьому активісти заявили про застосування сили з боку правоохоронців.

У поліції заявили, що зобов'язані забезпечити доступ ремонтників, оскільки опори являють загрозу для життя людей.

Пізніше начальник департаменту протидії наркозлочинності МВС Ілля Ківа заявив, що конфлікт з учасниками акції з блокади Криму в Чаплинці врегульовано.

Зараз ви читаєте новину «Чубаров: Президент доручить уряду вжити заходів щодо припинення торгівлі з Кримом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути