субота, 16 липня 2022 14:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому Росія збільшила кількість ракетних обстрілів: назвали причину

Чому Росія збільшила кількість ракетних обстрілів: назвали причину
Росія все частіше б'є ракетами по мирних містах України. Фото: slovoidilo

Російські окупанти обстрілюють ракетами українські міста, щоб забезпечити собі "уявні перемоги".

Також загарбники хочуть посіяти паніку серед населення і спровокувати внутрішнє напруження в країні. Про це в ефірі телемарафону заявила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир" приносить руйнацію і біль: розбомблену Вінницю показали з дрона

Вона зазначила, що цими варварськими ударами росіяни намагаються знищити все українське.

"Основна мета таких ударів, це ми бачимо і по Миколаївщині, зокрема, це посіяти паніку, це психологічний тиск на ті регіони, які вважаються глибоко тиловими, це внутрішнє напруження в країні, щоб не було розуміння, що лінія фронту просувається і просувається в бік повернення окупантів у їхню країну і вичищення наших територій. Це більш такий хід, щоб забезпечити собі уявні перемоги", - розповіла Гуменюк.

16 липня росіяни атакували Одесу ракетами, у місті спалахнула пожежа. Ворожа ракета влучила в склад виробничо-торговельної компанії. Ворог бив з літаків стратегічної авіації Ту-95 з напрямку Ставропілля.

Росіяни також обстріляли і Миколаїв на світанку. Ракети пускали з Херсонської області. Очевидці пишуть, що полетіло понад 10 ракет. Є прильоти – над містом здійнявся стовп чорного диму.

Вранці 14 липня російські окупанти обстріляли Вінницю. Стріляли з акваторії Чорного моря, гатили крилатими ракетами "Калібр" з підводного човна. Епіцентр вибуху – автостоянка в центрі міста, де було багато автомобілів. На місці виявили залишки трьох ракет. Для дослідження та експертиз відібрали понад 100 уламків.

Зараз ви читаєте новину «Чому Росія збільшила кількість ракетних обстрілів: назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути